نانوفیتوزمها روشی برای افزایش زیست دسترسی اسانسها و عصاره های گیاهی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنگره ملی شیرینی و شکلات
- کد COI اختصاصی: CHOCOLATE01_105
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 374
نویسندگان
مرکز آموزش علمی کاربردی گروه صنایع غذایی شیرین عسل
دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرکز تحقیقات کاربردی دارویی
دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی
چکیده
فیتوزوم ها شکل پیشرفته و کمپلکسی از ترکیبات فعال گیاهی و فسفولیپیدها میباشند که در ابتدا به منظور افزایش جذب و بهبود دسترسی زیستی عصاره های گیاهی و همچنین محافظت در برابر ترشحات گوارشی، هنگام مصرف تولید شدند . همچنین رهایش کنترل شده این ترکیبات توسط فیتوزم ها امری ممکن و مطلوب می باشد. به طور کلی دارو یا ترکیبات زیست فعال پوشش دهی شده درون فیتوزوم میتواند بدون تخریب از سیستم گوارشی عبور کرده و از این طریق باعث افزایش زیست دسترسی و فعالیت زیستی این ترکیبات می شود. فیتوزوم را میتوان در محصولات مختلف و با اهداف متفاوت استفاده کرد، به عنوان نمونه میتوان از فیتوزومها در صنایع غذایی برای افزایش پایداری مواد فراسودمند (مانند ویتامینها، پلیفنولها، اسیدهای چرب ضروری، کاراتنوئیدها و...) در محیط های غذایی و کنترل رهایش مواد آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی استفاده کرد. همچنین در صنایع دارویی نیز میتوان برای حمل هموگلوبین، محافظت از پپتیدهای زیست فعال در مقابل اسید معده و رهایش آنها در روده استفاده کرد. در این مقاله رفتار رهایشی این ترکیبات جهت کاربرد در مواد غذایی تعیین کننده و مهم می باشد. رهایش ترکیبات زیست فعال می تواند به یکی از دو روش - ۱ دیفوزیون کنترل شده بواسطه مانع کنترلی سرعت و -۲ کنترل تخریبی بواسطه شکستن مواد مانع انجام می گیرد که این روشها منجر به رهایش آرام یا سریع این ترکیبات می شود.کلیدواژه ها
فیتوزوم، عصاره های گیاهی، زیست دسترسی، رهایش کنترلمقالات مرتبط جدید
- کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای بهبودحاصلخیزی خاک وکشاورزی پایدار
- مطالعه تاثیر ریبوفالوین و سبوس گندم بر میزان استالدئید تولیدی در ماست
- مطالعه تاثیرریبوفالوین و سبوس گندم بر سرعت رشد و متابولیسم سویه پروبیوتیکی الکتوباسیلوس اسیوفیلوس در ماست
- بررسی توسعه محصولات فراسودمند مبتنی بر گوشت و لبنیات
- A review of the mechanism of prebiotic polyphenols in apples to enhance the activity of probiotics in fermented foods
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.