پروتئین عامل مقاومت به شوری SOS3 با پروتئین MnSOD درجهت حفاظت از گیاه در برابر استرس شوری تعامل دارد
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
- کد COI اختصاصی: MAST01_715
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1137
نویسندگان
گروه بیوتکنولوژی گیاهی و گروه بیولوژی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم
چکیده
بیشتر فرایند های مهم مولکولی درون سلولی توسط ماشین های مولکولی بزرگ رخ میدهد که شامل اجزاء پروتئینی است که بیشتر توسط میانکنش های پروتئین-پروتئین سازماندهی میشوند. بنابراین شناسایی این میانکنش ها برای بررسی مسیرهای پیام رسانی درون سلولی، modeling ساختارهای پیچیده ی پروتئینی و فهم فرایندهای بیوشیمیایی مختلف مهم است. به همین دلیل برای نیل به این هدف، در سال های اخیر yeast two hybrid system (Y2HS)، به دلیل آسان بودن روشهای کار و مشخص بودن توالی ژنی Saccharomyces cerevisiae به روش انتخابی برای بررسی میانکنش های پروتئین-پروتئین در حالت in vivo تبدیل شده است. در این تحقیق که از تیر ماه 1389 در دانشگاه تربیت معلم آذربایجان آغاز شده است با استفاده از این متد میانکنش پروتئین SOS3، از پروتئین های درگیر در مسیر تحمل شوری گیاه، با پروتئین Manganese Superoxide Dismutase (MnSOD) برای اولین بار در دنیا کشف گردید. MnSOD واکنش dismutation رادیکال های سوپراکسید را برای حفاظت گیاه از آسیب های اکسیداتیو ناشی از استرس شوری بر عهده دارد. افزایش فعالیت SOD تحت استرس شوری در گیاهان مختلف گزارش شده است. کشف این تعامل مولکولی که سرآغازی برای شناخت مکانیسم عمل آن و کمپلکسهای مولکولی بکار رفته برای استفاده در کشاورزی در جهت ایجاد گیاهان مقاوم به شوری میباشد گزارش می گردد.کلیدواژه ها
yeast two hybrid system، پروتئین SOS3، استرس شوری، منگنز سوپر اکسید دسموتازمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.