تولید سیب زمینی مقاوم به ویروس PLRV از طریق knock down کردن بیان پروتئین ممانعت کننده از RNA silencing این ویروس
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
- کد COI اختصاصی: MAST01_712
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1547
نویسندگان
گروه بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت معلم مراغه
چکیده
ویروس پیچیدگی برگ سیب زمینی (Potato Leaf Roll Polerovirus, PLRV) از پاتوژنهای بسیار مهم گیاه سیب زمینی است و تولید رقمی که در برابر این ویروس مقاوم باشد سال ها است که مورد توجه محققان میباشد. در گیاهان، RNA silencing یک مکانیسم دفاعی علیه آلودگیهای ویروسی است. کشف پروتئینهای ویروسی ممانعت کننده از این مکانیسم مقاومت طبیعی در گیاهان افقهای جدیدی را جهت تولید گیاهان واقعا مقاوم به ویروس فراهم کرده است. پروتئین P0 از ORF0 ژنوم PLRV تولید می شود و بازدارنده RNA silencing در سلول های گیاه میزبان است. در سابق تحقیقات زیادی با استفاده از RNA silencing در جهت خاموش کردن ژن هایی از ویروس صورت گرفته است اما در نهایت به خاطر فعالیت پروتئین های ممانعت کننده ویروس از RNA silencing مقاومت گیاه شکسته شده و ویروس به تکثیر و خسارت خود می پردازد. در این بررسی سعی بر knock down کردن ژن P0 از طریق تولید سازه RNA سنجاق سری بخشی از ژن P0 در گیاه سیب زمینی هستیم. در این راستا وکتور نوترکیب pFGC5491 کد کننده ساختار سنجاق سری P0 ایجاد و به کمک آگروباکتریوم به رقم آگریا سیب زمینی انتقال یافت. گیاهان تراریختی انتخاب شدند که در آنها بطور مداوم siRNA های P0 تولید میشوند و قادرند به محض حمله ویروس آن را خاموش کنند. مقاومت این گیاهان به PLRV با تلقیح ویروس توسط آگروباکتریوم و با تست DAS-ELISA بررسی شد. این آزمایشات در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت معلم آذربایجان-تبریز با راهنمایی دکتر مقصود پژوهنده از تیر ماه سال 89 آغاز شده است.کلیدواژه ها
مقاومت ،سیب زمینی ، PLRV، RNA silencingمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.