بررسی فلور کپکی روی کیفیت پنیر سنتی و پنیر UF در شهرستان سراب
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
- کد COI اختصاصی: MAST01_696
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1679
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلام
استاد،گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
استاد،گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
در این پژوهش کیفیت شیمیایی و فلور کپکی دو گونه ی پنیر سنتی سراب و پنیر UF ارزیابی گردید، تعداد 160 نمونه ی پنیر سنتی از فروشگاهها وتعداد 160 نمونه ی پنیرUF از کارخانه شبنم سراب،در تمام فصول سال88،به صورت تصادفی انتخاب و بررسی شد.ترکیبات شیمیایی پنیر سنتی و UF به ترتیب شامل رطوبت با دامنه ی 7/52-42% و 62-60%درصد،چربی در ماده خشک ،31-22% و 5/15-5/14% ، میزان نمک در ماده خشک،5/2-1% و 25/1-1% ،تیتراسیون اسیدیته قابل تیتر ، 7/1- 5/0 و95/0 – 85/0% ،pH به ترتیب 2/5- 5/4 و8/4- 6/4 بود. اختلاف زیاد در صفات مورد بررسی پنیر سنتی، نشان دهنده عدم رعایت شرایط استاندارد در تولید بود.میزان چربی در ماده خشک پنیر سنتی بالاتر از نمونه UF بود(P< 0.01). جهت آزمون حسی تست هدونیک انجام شد.عطر و طعم پنیر سنتی با پنیر UF اختلاف معنی داری داشت(P< 0.01) بار کپکی ارتباط معنی داری با pH (P< 0.05) و اسیدیته (P< 0.01) داشت.در طول زمان تحقیق ،بار کپکی پنیر سنتی زیاد بود(P< 0.01). 13 گونه کپک از پنیر سنتی و 11 گونه کپک از پنیر UF جداسازی گردید.جنس های غالب پنیر سنتی،پنی سیلیوم ،آسپرژیلوس و آبسیدیا، و در نمونه های پنیر UF پنی سیلیوم وآسپرژیلوس بودند.کلیدواژه ها
پنیر سنتی، UF ، فلور کپکی،ترکیبات شیمیایی،آنالیز حسیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.