طراحی و کنترل نمای مطلوب ساختمانی در استان مازندران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش منطقه ای مهندسین عمران، معماری و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: RCCAM01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی جمشیدی

دانشجوی دکترای معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران- جنوب

هانیه جمشیدی

کارشناس ارشد معماری

محمدجواد مقصودی

دکترای شهرسازی

چکیده

نمای ساختمان به عنوان یک عامل هویت بخش، هم بر منظر شهری و هم در داخل بنای ساختمان تاثیرگذار می باشد که امروزه توجه مردمرا به عنوان عاملی در معرفی بنای خود، معطوف کرده است. سلایق و علایق شخصی مردم باعث ایجاد نابسامانی هایی در نمای ساختمانشده است که این نابسامانی ها ریشه در عدم پاسخگویی مناسب به توقعاتی دارد که در طول تاریخ نسبت به نما ایجاد شده است. به سبباهمیت این موضوع در بسیاری از شهرهای پیشروی جهان، ضوابط و مقررات ویژه ای در ارتباط با سیما و نمای ساختمان وجود دارد. متاسفانهمقررات و ضوابط تدوین شده ای برای استان مازندران وجود ندارد. لذا در این پژوهش سعی در ایجاد چهارچوب و اصولی با هدف نظم بخشیبرای طراحی نمای ساختمان مسکونی در استان مازندران شده است .در ابتدای این پژوهش، عوامل موثر در طراحی نمای مطلوب از نظر هویت بخشی و بصری در ایران مورد بررسی قرار می گیرد، سپس ضوابطو اصول طراحی نما در شهرهای بزرگ کشور نظیر تهران و اصفهان مطالعه می شود. بعد از مشخص شدن این اصول و ضوابط، عوامل تاثیرگذاردر نما دسته بندی و طبقه بندی می شود. این ویژگی های طبقه بندی شده در غالب پرسشنامه ای در اختیار کارشناسان و متخصصین وهمچنین استفاده کنندگان از ساختمان در نقاط مختلف شهری به صورت رندم در استان مازندران قرار می گیرد. در نهایت نتایج و خروجیپرسشنامه تجزیه و تحلیل و اطلاعات دسته بندی می شود. در آخر اولویت بندی و چهارچوب اصول طراحی نمای مطلوب در استان مازندرانمشخص می شود. همچنین می توان در نهایت به راهکارهایی جهت انطباق هر چه بیشتر بناها با شرایط استان مازندران همراه با رعایتاصول و ضوابط مقررات ملی ساختمان دست یافت. پیش بینی می شود که با کنترل و نظم بخشی به نماهای ساختمان و انطباق آن با ضوابطو سیمای شهری، شاهد نماهایی هماهنگ با اصول و ضوابط شهرسازی و الگوهایی مطابق با هویت استانی همراه با مصالح بوم آورد در سطحشهری باشیم.

کلیدواژه ها

نمای ساختمان، ضوابط و سیمای شهری، هویت، ساختمان مسکونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.