شناسایی تاثیرگذاری عوامل سندرم ساختمان بیمار (sick building syndrome) و بررسی علائم ناشی از آنها در ساختمانهای مسکونی (نمونه موردی مجتمع مسکونی نگین چالوس)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش منطقه ای مهندسین عمران، معماری و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: RCCAM01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهشاد فیضی

دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران

علی اصغرزاده

استادیار گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران

چکیده

انسان ها حدود ۹۰ % از زندگی خود را در محیط های داخلی سپری می کنند و این محیط ها باید ضامن سلامتی وآسایش ساکنین باشند. سندرم ساختمان بیمار (SBS) به طور کلی شامل بیماری و ناراحتی هایی می باشد که با محیطکار و یا محل اقامت اشخاص در ارتباط است. بسیاری از مطالعات انجام شده در مورد سندرم ساختمان بیمار در رابطه بامحیط های اداری ب ه کا ر رفته است، بنابراین در این پژوهش سعی شده به بررسی این مساله د ر ساختمان ها ی مسکونیبپردازد. پژوهش حاضر بارو ش توصیفی تحلیلی - از نوع پیمایشی با هدف بررسی عوامل و نشانه های سندرم ساختمانبیمار و علائم ناشی از آنها در ساختمان های مسکونی در بین ساکنین مجتمع مسکونی نگین چالوس به عنوان نمونهموردی در شهر چالوس در استان مازندران انجام گرفته است. در این راستا از آنجا که سلامت جسمانی و روانی افراد درارتباط با ساختمان، به عنوان یک مبحث پرکاربرد در تحقیقات گذشته مطرح شده است؛ به بررسی پیشینه سندرمساختمان بیمار، نشانه ها و عوارض ناشی از آنها پرداخته و سپس ارتباط بین عوامل سندرم ساختمان بیمار با علائم دیدهشده در افراد سنجیده شده است. به این منظور از پرسشنامه تنظیم شده با سوالاتی در همین زمینه استفاده شده وجهت بررسی و سنجش شاخصهای سندرم و علائم تاثیرپذیر از آنها در این نمونه، آزمون میانگین به کار برده شدهاست. نتایج بدست آمده حاکی از تاثیر بالای رطوبت به عنوان یکی از عوامل سندرم ساختمان بیمار و شاخص خستگی بابالاترین درصد به عنوان قویترین علائم دیده شده در افراد، ناشی از این سندرم می باشد .

کلیدواژه ها

سندرم ساختمان بیمار، سلامت، ساکنین، محیط داخلی، آسایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.