اثرات خشکی و قارچ میکوریز در برخی صفات مورفولوژیک گندم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی اثرات خشکسالی و راهکارهای مدیریت آن
  • کد COI اختصاصی: NSDEM03_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا بهرامیان

گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران

مهرداد ربیعی

گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران

لیلا جهانبان

گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

با انجام یک آزمایش گلخانه ای در خاک استریل، اثرات متقابل سه سطح رطوبتی ۹،۱۵ و ۲۸ در صد وزنی، چهار تیمار قارچ میکوریز شامل میکوریز آربسکولار گلوموس موسه Glomus mosseae ، گلوموس اینترارادیسز Glomus intraradices، تلفیق این دو قارچ و تیمار بدون قارچ بر برخی صفات موفولوژ یک گندم در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل و با سه تکرار، مورد بررسی قرار گرفت. پس از سه ماه برداشت گیاه انجام شد. نتایج نشان داد که بین اثرات متقابل سطوح مختلف رطوبتی و میکوریز در صفات وزن تر و خشک اندام های هوایی، تفاوت معنی داری از لحاظ آماری وجود داشت. بیشترین وزن تر و خشک گندم، تعداد دانه در سنبله و ارتفاع بوته در تیمارهای دارای قارچ میکوریز و در شرایط رطوبتی ظرفیت مزرعه به دست آمد. در شرایط وجود تنش خشکی، قارچ میکوریز گلوموس موسه و گلوموس اینترارادیسز توانست تا اندازه ای به بهبود عملکرد گیاه کمک کند.

کلیدواژه ها

سطوح خشکی، صفات مورفولوژیک، گندم، میکوریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.