تاثیر روابط جامعه روستایی و عشایری بر زندگی روستاییان عهد قاجار
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دوفصلنامه پژوهشهای تاریخی ایران و اسلام، دوره: 9، شماره: 17
- کد COI اختصاصی: JR_JHR-9-17_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 399
نویسندگان
دانشیار گروه تاریخ دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین
دانشجوی دکتری تاریخ ایران اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین
چکیده
جامعه روستایی، شهری و عشایری به عنوان سه شیوه اصلی زندگی اجتماعی در طول تاریخ ایران، علیرغم استقلال نسبی، رابطه تنگاتنگی با هم داشتند و تاثیرات مثبت و منفی زیادی بر یکدیگر گذاشتند. تا کنون درباره رابطه جامعه روستایی و شهری تحقیقاتی صورت گرفته، اما در مورد مناسبات روستاییان و عشایر پژوهش جامع و دقیقی انجام نشده است. پژوهش حاضر در صدد است نحوه تعامل و تقابل روستانشینان و کوچنشینان ایران در دوره قاجار را بررسی و تاثیرات این رابطه را بر زندگی روستاییان تجزیه و تحلیل نماید. برای این منظور از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. نتیجه این تحقیق نشان میدهد که مناسبات جامعه روستایی و عشایری در دوره قاجار اغلب خصمانه بوده و خود را به صورت قتل و غارت روستاییان، چراندن و آتش زدن محصولات کشاورزی، راهزنی و دزدیدن دامها و دیگر دارایی روستاییان توسط نیروهای عشیرهای نشان میداد و این امر یکی از عوامل بدبختی و عقبماندگی روستاها بوده است.کلیدواژه ها
جامعه روستایی- توسعه نیافتگی روستا- عشایر- قاجاراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.