بررسی اثرات سطوح مختلف پودر دانه سماق بر برخی از فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_537
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی گل زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه

پرویز فرهومند

دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه

محسن دانشیار

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه

فرشاد رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی اثرات چهار سطح صفر، 25/0، 5/0 و 1 درصد پودر دانه سماق بر برخی از فراسنجه-های خونی‌ جوجه های گوشتی مورد بررسی‌ قرار گرفت. برای این منظور در بهمن ماه سال 1389، 200 قطعه جوجه نر یک روزه نژاد راس (308) خریداری گردید. این جوجه ها به مرغداری تحقیقاتی گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه منتقل گردیدند و در 20 پن 10 تایی قرار گرفتند و هر 5 پن به یکی از 4 تیمار آزمایشی اختصاص پیدا کرد. همه جوجه ها با جیره های حاوی انرژی و پروتئین مشابه در دوره های آغازین (0تا 21 روزگی) رشد (22 تا 42 روزگی) تغذیه شدند اما سطوح متفاوت صفر، 25/0، 5/0 و 1 درصد پودر دانه سماق را دریافت کردند. داده های حاصل از این آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار برای هر تیمار مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج آزمایش اخیر نشان داد که استفاده از سطوح مختلف پودر دانه سماق هیچ تاثیری بر غلظت کلسترول، تری گلسیرید، گلوکز،HDL ، LDL و VLDL در سن 21 روزگی ندارد. بعلاوه مکمل سازی سماق در سن 42 روزگی نیز تاثیری بر تری گلسیرید، گلوکز، HDL و LDL جوجه های گوشتی نداشت (05/0P> ). اما در سن 42 روزگی، جوجه های تغذیه شده با بالاترین سطح پودر دانه سماق (1 درصد)، کلسترول پلاسمای پایین تر و VLDL بالاتری در مقایسه با جوجه های شاهد و تغذیه شده با سطوح پایین تر سماق داشتند (05/0P<

کلیدواژه ها

پودر دانه سماق، جوجه های گوشتی، فراسنجه های خونی‌

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.