اثر تعداد وعده های خوراک دهی بر تولید و ترکیبات شیر گاوهای شیری براون سوئیس

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_525
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن حیدرزاده

دانشجویان کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشگاه بیرجند

مسلم باشتنی

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند

علیرضا فروغی

عضو هیات علمی مرکز آموزش عالی شهید هاشمی نژاد مشهد

همایون فرهنگ فر

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند

چکیده

برای تعیین اثرات تعداد وعده های خوراک دهی بر روی تولید و ترکیبات شیر گاوهای شیری براون سوئیس آزمایشی در تابستان سال 1389 در محل گاوداری شیری آموزشی– تحقیقاتی مجتمع آموزشی جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی صورت گرفت که در آن20 گاو شیری در 2 تیمار مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل تغذیه 2 بار و 3 بار در روز بود که خوراک روزانه به ترتیب و بطور مساوی در 2 وعده و در ساعات 8 و 20 و برای تیمار دوم نیز در ساعات 8، 16و 24 تحویل داده می شد. آزمایش شامل 2 دوره 25 روزه بود که 21 روز اول دوره عادت پذیری و 4 روز انتهایی دوره جمع آوری اطلاعات بود. در هر دو تیمار شیردوشی 3 بار در روز، در ساعات 7 ، 15 و 23 صورت می گرفت. میزان شیر تولیدی برای هر گاو بصورت اتوماتیک ثبت می شد. در روزهای 24 و 25 هر دوره نمونه برداری از شیر سه وعده به عمل آمد. سپس تمام وعده های یک روز با هم مخلوط و به آزمایشگاه منتقل می شد. میانگین ترکیبات شیر دو روز محاسبه و استفاده شد. درصد چربی، پروتئین، لاکتوز، مواد جامد بدون چربی و اوره شیر توسط دستگاه میلکو اسکن اندازه گیری شد. با تحویل خوراک بصورت 3 بار در روز میزان چربی، لاکتوز، مواد جامد بدون چربی شیر و نیز مقدار تولید شیر از لحاظ عددی افزایش یافت. همچنین مقدار پروتئین شیر بصورت معنی داری (05/0P< ) افزایش داشت ولی مقدار اوره شیر بصورت معنی داری (05/0P< ) کاهش نشان داد

کلیدواژه ها

ترکیبات شیر، گاو شیری، وعده های خوراک دهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.