بررسی راهبردهای تدریس اثربخش در کلاسهای چندپایه مدارس ابتدایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: CONFEP01_1048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما خادمی

دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان، شیراز، ایران

فاطمه امیراحمدی

دانشجومعلم دانشگاه فرهنگیان، ساری، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش، بررسی راهبردهای تدریس اثربخش در کلاس های چندپایه مدارس ابتدایی بوده است. با توجه به اینکه در کلاس های چندپایه، سطوح تحصیلی دانش آموزان متفاوت است، به استراتژی های یاددهی-یادگیری گوناگون نیاز است تا تدریس موثر واقع شود؛ در همین راستا از یک سو تدریس و سازماندهی تجارب یادگیری در مدارس تک معلمی و کلاس های چندپایه به ابتکار و مهارتهای سازماندهی نیاز دارد و از دیگر سو تدریس موثر شامل متغیرهای مختلفی از جمله نحوه آموزش معلم، سبکهای آموزش او، سبکهای یادگیری دانش آموزان ، محیط کلاس درس، امکانات و منابع برای فراینده ای یاددهی-یادگیری، مدیریت مدرسه، جامعه و محدوده آن و طبیعت درگیر شدن جامعه در فرآیند یاددهی-یادگیری میباشد. روش پژوهش حاضر، کیفی، توصیفی-تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای و متن کاوی است. ادبیات و سوابق موضوع تحقیق با مراجعه به مقاله های علمی-پژوهشی و سایر مقاله ها، کتابها، در حوزه تدریس در کلاس های چندپایه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. یافته های این پژوهش نشان میدهد که هر کودکی با توانایی، نیاز و ویژگیهای منحصر به فردی برای یادگیری وارد کلاس میشود. این بدین معناست که معلم نیازمند تدوین و اجرای راهبردهای تدریسی است که وی را قادر به پرداختن به نیازها، ظرفیتها، علائق و توانمندی های هر یک از کودکان کند. شناخت دانش آموزان زمانبر است،اما یک معلم کلاس درس چندپایه میتواند کاری کند که کلاس درس برای یادگیری دانش آموزان منحصر به فرد شود؛ در این راستا راهبردها، رویکردها و نکات موثر بیشماری وجود دارد که برخی از آنها عبارت اند از: استفاده از محتوای مناسب و انعطاف پذیر، استفاده از یادگیری متناسب با سرعت هر یک از دانش آموزان ،توجه بیشتر به دانش آموزان ی که نیاز به آموزش ویژه دارند، تدریس به همه گروه ها با یکدیگر، تدریس به یک پایه در حالی که پایه های دیگر مستقلانه در حال فعالیت هستند، تدریس یک موضوع به تمامی پایه ها با سطوح سختی متفاوت، تدوین فعالیت برای گروه هایی که به آنها تدریس نمیشود و ... .

کلیدواژه ها

مدارس ابتدایی ، کلاس های چندپا یه، راهبردهای تدریس، تدریس اثربخش.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.