بررسی و اولویت بندی ظرفیت های گردشگری نواحی ساحلی (مطالعه موردی: مکران، شهرستان سیریک)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی توسعه علوم جغرافیا و گردشگری و توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOB05_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صغری داودی پور

دبیر جغرافیا،استان هرمزگان،آموزش وپرورش شهرستان بندرعباس

چکیده

صنعت گردشگری به عنوان یک عامل تغییر در چشمانداز اقتصادی، اجتماعی و محیط مقصد گردشگری میباشد کهفرصت های اشتغال و کارآفرینی را به جامعه محلی میدهد، به طوریکه به ابزاری در جهت توسعهی مناطق محروم تبدیل شدهاست.در میان انواع اشکال گردشگری،گردشگری در سواحل و دریا یکی از شکل های قدیمی گردشگری طبیعت محور محسوبمی شود.در پژوهش حاضر شهرستان سیریک واقع در سواحل مکران به عنوان منطقه ای ساحلی جهت بررسی و اولویت بندیظرفیت های گردشگری با روش اسنادی-میدانی و بهره گیری از مدل تحلیل سلسله مراتبی (AHP) موردمطالعه قرارگرفت.یافته ها نشان داد که محدوده تحت بررسی در سه بخش؛ زیست دریا،اشکال ژئومورفولوژی وفرهنگی- مردم شناسیدارای توان توسعه گردشگری است؛که هر یک از این بخش ها زمینه های متعدد توریسم را در خود جای داده اند. اولویت سنجیبخش ها و محورهای اصلی گردشگری محدوده نشان داد که اشکال ژئومورفولوژیکی در مقایسه با دو بخش دیگر و با کسبامتیاز ۵۴۰/. بهترین شرایط را در جذب توریست دارا می باشند و به عبارتی ژئوتوریسم محدوده گزینه اول در جهتبرنامه ریزی های توسعه ای در این زمینه محسوب می شود؛ بررسی زمینه ها وزیر معیارهای گردشگری در هر بخش نیز نشانداد که در بخش اشکال ژئومورفولوژیکی؛ تپه های فسیلی با امتیاز ۲۸۷/. در بخش زیست دریا؛ پوششش مانگرو با امتیاز۵۰۹/. و در گردشگری فرهنگی-مردم شناسی زیر معیار آداب و رسوم با امتیاز ۵۰۰/. بالاترین ظرفیت و توان در برنامه ریزیتوسعه گردشگری را دارا هستند.

کلیدواژه ها

شهرستان سیریک،ظرفیت گردشگری، مدل AHP،گردشگری ساحلی، زیست دریا، اشکال ژئومورفولوژیکیگردشگری فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.