بررسی عملکرد سازه های فلزی در شرایط محیطی خاص

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CUCONF07_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا دهنوی

مدرس گروه معماری ، دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه فنی وحرفه ایی استان همدان ، همدان ، ایران

سارا بهادر ی فر

دانشجو کارشناسی گروه معما ری ، دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه فنی وحرفه ایی استان همدان، همدان ، ایران

چکیده

امروزه فولاد بخش جدایی ناپذیر صنایع بخصوص صنعت ساختمان سازی شده است . قابلیت اجرا ی دقیق ، رفتار سازه ایی معین ، اجرای سریع سازه از جمله مهم ترین عوامل رقابت با دیگر محصولات در عرصه ساختمان سازی شده است . در کنار تمامی مزایای ذکر شده ، خوردگی مهم ترین خطر تهدید کننده ی استقامت و توانایی قطعات فولادی می باشد ، چرا که خورده شدن فلزات ، تحت شرایط محیطی باعث کاهش سطح موثر قطعات ، کاهش ظرفیت تحمل بار و در نهایت فروپاشی اسکلت خواهد شد . استفاده از پوشش های قیری ، بتنی و غیر فلزی از جمله روش های رایج و متداول محافظت از قطعات سازه ای در برابر خوردگی می باشد اما این روش ها تنها برای مدتی کوتاه می توانند به عنوان مانع فیزیکی و شیمیایی برای محافظت از فولاد عمل کنند و در شرایط خوردگی در سطوح بالای رطوبت هیچ تاثیری نخواهد داشت ، و استفاده از آنها برای اسکلت سازه توجیه اقتصادی بلند مدت ندارد . برای ارزیابی رفتار خوردگی فولاد پس از اسال و زدودن لایه ضدزنگ گیاهی از دستگاه پتانسیو استات گالوانو استات مدل A۲۷۳ ساخت شرکت EG&G امریکا استفاده گردید . نتایج نشان داد که پوشش جدید معرفی شده با ایجاد یک لایه اکسید سطحی روی نمونه ، بهبود قابل ملاحظه ی مقاومت به خوردگی و افزایش بیش از ۱۰ برابری عمر خوردگی نمونه (که در این تحقیق به دلیل کاربرد فراوان در صنعت ساختمان سا زی فلر SL۳۷ مدنظر می باشد) را در مقایسه با پوشش های متداول در پی داشت.

کلیدواژه ها

سازه های فلزی ، شرایط محیطی ، فولاد ، مرطوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.