شناسایی و اولویت بندی فاکتورهای تاثیرگذار بر مصرف تولیدات چوبی صنوبرهای رویشگاه های مختلف ایران در صنعت کاغذ سازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWP-7-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم لشکربلوکی

دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

کامبیز پورطهماسی

استاد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

رضا اولادی

استادیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

محسن کلاگری

عضوهئیت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

حسن علیزاده

دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

چکیده

با توجه به افزایش جمعیت، تقاضا برای مصرف چوب با اهداف گوناگونی که برای آن متصور است درحال افزایش است. سرعت شتابان پیشرفت علم و فناوری، افزایش مصرف چوب را به طور مضاعف در پیش رو قرار داد. تامین این نیاز در نگاه نخست، از دیر باز معطوف به جنگل ها بود. جنگل ها به دلایل عدیده با کاهش تولید روبرو شده و این نیاز فراوان به چوب، با کشت درختان تند رشد(صنوبر، اکالیپتوس، پائولونیا ...) تحت عنوان زراعت چوب ممکن می باشد. یکی از صنایع پر مصرف چوب، صنعت کاغذ سازی است که سالیانه به منابع فراوان ماده اولیه چوبی نیاز دارند.این صنعت با رویکرد مصرف چوب صنوبر، می توانند به فعالیت های تولیدی ادامه دهند. این پژوهش با هدف ارزیابی خواص کاربردی چوب صنوبر با نمونه گیری به روش آزمون غیرمخرب در صنعت تولید کاغذ انجام شد. رویشگاه-های صنوبر در مناطقی از کشور که زراعت صنوبر رواج گسترده ای دارند، انتخاب شدند. برای جانمایی تولیدات رویشگاه های مختلف در صنعت کاغذ سازی، به روش فرآیند تحلیل سسله مراتبی (AHP) در نرم افزارExpertchoice ۱۱ انجام گردید. جهت مطالعات میدانی این تحقیق، پرسشنامه ها برای کارشناسان و اساتید دانشگاه ها با تخصص ویژه در این صنعت تنظیم و ارسال گردید. نتایج این تحقیق نشان داد: در این صنعت از میان پنج شاخص اصلی تاثیر گذار در تولید خمیر و کاغذ، ویژگی مورفولوژی فیبر با درجه وزنی (۰.۴۳۵)، نخستین اولویت شناخته شد. جانمایی تولیدات با درجات وزنی آنها به ترتیب اولویت ساری (۰.۲۴۰)، فومن (۰.۲۳۶)، لشت نشاء (۰.۱۸۲)، ابهر (۰.۱۷۴) و زنجان (۰.۱۶۸) تعیین شدند.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی : زراعت چوب, بیومتری الیاف, درجه وزنی, فرآیند تحلیل سلسله مراتبی, مکان یابی چوب صنوبرها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.