تعارض و نظریات آن در اسلام و مکاتب رایج مدیریتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه تخصصی معارف اسلامی و مدیریت، دوره: 4، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_JIEM-4-7_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین حجتی

دانشجوی دکتری قرآن و علوم_ گرایش مدیریت

چکیده

مسئله مورد تحقیق در پژوهش پیش­رو­ مبحث تعارض از نگاه اسلام و مکاتب رایج مدیریتی و نیز بررسی نظریه­های آن، در مکاتب رایج مدیریتی است. دغدغه اصلی و پرسش مهم این است که آیا تعارض از دیدگاه اسلام و مکاتب رایج مدیریتی و مرسوم، اساسا چیزی مطلوب است یا امری نا مطلوب می­باشد؟ اگر تعارض امر مطلوب و مورد تایید است چه سطحی تعارض از نظر اسلام و مکاتب مدیریتی سازنده و مطلوب می­باشد؟برای پاسخ به این پرسش­ها، درتحقیق پیش­رو با استفاده از منابع کتابخانه­ای و با روش تحلیلی- توصیفی مباحث تعارض دنبال شده و به این نتایج دست یافته است که اولا: در محیط پویا و متنوع فعالیت­های زندگی ناگزیر از مواجهه با تعارض، تنوع سلایق و دیدگاه­ها می­باشیم. ثانیا: با توجه به منابع اسلامی و دیدگاه­های مدیریتی، تعارض به طور صد درصدی و مطلق امر ناپسند و نا متعارف و مردود نیست بلکه سطح متوسط از تعارض در مکاتب مدیریتی نه تنها مضر نیست بلکه برای بالندگی پویای و تحرک در زندگی و محیط کاری لازم و ضروری می­باشد که از نظر اسلام نیز ضمن تایید این سطح از تعارض، لازم است این تفاوت ها و تعارض­ فقط در حوزه نظری باشد و به تضاد در عمل نیانجامد و منجر به پویایی اندیشه و گزینش بهترین رای گردد و نیز اختلاف نظر در غیر اصول و مبانی دین باشد. بنابراین هدف تحقیق، تبیین دیدگاه اسلام و مکاتب مدیریتی راجع به تعارض، تبیین ماهیت آن و نیز بیان عوامل و زمینه های بروز تعارض می باشد.    

کلیدواژه ها

تعارض, تضاد, تنازع, مدیریت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.