ارائه الگوی چهارلایه برای امکان سنجی و استقرار اثربخش فرهنگ کیفیت در آموزش عالی با رویکرد فراترکیب

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش علوم دریایی، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MST-9-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل زاهد بابلان

استاد مدیریت آموزشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی.

طاهره محمدی

دانشجوی دکتری رشته مدیریت آموزشی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

چکیده

هدف پژوهش حاضر ارائه ی الگوی چهار لایه ای امکان سنجی و استقرار اثربخش فرهنگ کیفیت در آموزش عالی بود. این پژوهش کاربردی و با روش اسنادی و فر اترکیب انجام شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش هفت مرحله ای سندلوسکی و باروسو (۲۰۰۷) استفاده شده است. ۷۴ منبع برای انجام فرا ترکیب انتخاب شدند که ۸۱ کد، ۱۸ مفهوم و ۳ مقوله استخراج شد. به منظور تعیین میزان اهمیت و اولویت کدهای استخراج شده، از روش کمی آنتروپی شانون استفاده شد. یافته ها نشان داد سه مولفه کلی رهبری، آموزش و ارتباطات بر فرهنگ کیفیت در آموزش عالی تاثیر دارند. پس از طی گام های پژوهش، الگوی تعیین و استقرار اثربخش فرهنگ کیفیت در آموزش عالی در چهار لایه امکان سنجی، ارزیابی وضع موجود، گذار از وضع موجود به وضع مطلوب، و استقرار فرهنگ کیفیت برای موسسات آموزش عالی، ارائه شده است. با توجه به نتایج حاصل شده، می توان سبک رهبری توزیعی را برای استفرار فرهنگ کیفیت در آموزش عالی مناسب دانست. ارتباطات نیز گاهی فراتر از رهبری درک می شود زیرا بازتاب ارزش هایی که کیفیت آموزش را ارتقا داده، و اشتراک گذاری شیوه های موکد، می تواند به تعمیق و گسترش فرهنگ کیفیت کمک کند. همچنین به یقین فرهنگ کیفیت از انتظارات جامعه تاثیر می پذیرد، و تعامل و هماهنگی ذینفعان داخلی و خارجی در مسائلی مبتلابه، رهگشایی برای استقرار اثربخش آن است.

کلیدواژه ها

فرهنگ کیفیت, امکان سنجی, استقرار فرهنگ کیفیت, فراترکیب, آموزش عالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.