مقایسه هوش هیجانی و سواد سلامت دانش آموزان ورزشکار و غیرورزشکار در دوران پساکرونا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: ICSPORT05_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان صفایی

استادیار گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند

طیبه راهداری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند

چکیده

هدف از تحقیق حاضر مقایسه هوش هیجانی و سواد سلامت دانش آموزان ورزشکار و غیرورزشکار در دوران پساکرونابود. جامعه آماری تحقیق حاضر ۳۶۰۰نفر دانش آموزان مقطع دبیرستانی شهر زاهدان بودند، جهت نمونه گیری با توجه بهبیماری کرونا از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد، به طوری که به شکل تصادفی دو دسته ۳۵نفره از دانش آموزانانتخاب شدند. دانش آموزان گروه تجربی از طریق آموزش به روش فناوری آموزشی، آموزش داده شد. به طوری که برایآموزش جزوه آموزشی و یک سی دی آموزشی در اختیار دانش آموزان قرار داده شد. در طول مدت تمرینات، معلم ورزشفقط نظارت بر کار دانش آموزان داشت و تنها به سوالات مطرح شده پاسخ میداد. همچنین در مدت مزبور آزمودنی هایگروه شاهد در کلاس های غیرحضوری شرکت کرده و معلم ورزش به آنها آموزش میداد. برای تعیین هوش هیجانی ازپرسشنامه هوش هیجانی گلمن و برای سنجش سواد سلامت از پرسشنامه منتظری و همکاران ( ۱۳۹۴) استفاده شد. برایتحلیل داده ها از روشهای آماری توصیفی جدول توزیع فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد و روش های آمار استنباطازجمله تی استودنت مستقل با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه ۲۴استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که دانش آموزانپسر ورزشکار با آموزش مجازی در دوران پساکرونا نسبت به دانش آموزان پسر غیرورزشکار از سواد سلامت بالاتربرخوردارند؛ و همچنین پسران ورزشکار با آموزش مجازی در دوران پساکرونا نسبت به دانش آموزان پسر غیرورزشکار ازسواد سلامت بالاتری برخوردار هستند. ضرورت برگزاری دوره ها، کارگاه ها و بسته های آموزشی سلامت به عنوان یکی ازعوامل افزایش اطلاعات بهداشتی و سواد سلامت مراقبین سلامت، رابطین بهداشت و دانش آموزان مطرح می باشد. لازماست میزان اثربخشی این برنامه ها در ارتقای سطح سلامت دانش آموزان مورد ارزیابی قرار گیرد و راهکارهای کیفیت بخشیبرنامه های آموزشی شناسایی و در مدارس ترویج شوند.

کلیدواژه ها

هوش هیجانی، سواد سلامت، آموزش مجازی، دوران پساکرونا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.