ساخت لایه نازک CFTS از طریق لایه نشانی لیزر پالسی و سولفوره کردن در خلا: بررسی اثر انرژی پالس لیزر در فرآیند لایه نشانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی خلا ایران
  • کد COI اختصاصی: NCV10_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان رحمانی

پژوهشکده لیزر و پلاسما، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

مجید قناعت شمار

پژوهشکده لیزر و پلاسما، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

این پژوهش به بررسی لایه نازک Cu۲FeSnS۴(CFTS) تولید شده به روش لایه نشانی لیزر پالسی (PLD) و سولفوره کردن کوره ای در خلا پرداخته است.برای تولید این لایه نازک ابتدا عناصر مس، آهن و قلع با یکدیگر مخلوط شدند و به صورت قرص درآمدند. سپس این قرص در خلا ۲-۱۰ پاسکال به وسیله فرآیندPLD ، بر روی بستر شیشه ای لایه نشانی شد، که در آن فرآیند PLD با دو انرژی پالس متفاوت انجام گرفت. در مرحله بعد لایه های CFT وارد فرآیند سولفوره کردندر خلا ۴ پاسکال شدند تا عنصر گوگرد به لایه نفوذ کرده و ساختار CFTS تشکیل شود. در نهایت برای تشخیص حضور و مشخصه یابی لایه نازک CFTS طیف هایپراش پرتو ایکس (XRD)، رامان و UV-Vis-IR بررسی شد. تجزیه و تحلیل طیف ها نشان داد که بهینه سازی انرژی بر پایه پالس لیزر خواص بلوری فاز CFTS را بهبود میبخشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.