بهبود روش خوشه بندی چندگامی در شبکه های بین خودرویی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس بین المللی کامپیوتر انجمن کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: CSICC27_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا شایگان مطلق

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مکانیک، برق و کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران

محمدعلی پورمینا

دانشیار، گروه مکانیک، برق و کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران

مجتبی مازوچی

استادیار، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تهران

چکیده

شبکه های بین خودرویی، نوع خا صی از شبکه های اقتضایی متحرک (MANETs) ه ستند؛ که ارتباط میان و سایل نقلیه و واحدهای کنار جاده ای را فراهم می کنند. از جمله مشخصه های این شبکه ها، تحرک سریع گره ها و تغییرات مکرر توپولوژی می باشد. که بهبود این چالش ها موجب ایجاد تکنیک های جدید گردیده است. خوشه بندی یکی از کارآمدترین رویکردهای موجود در جهت سازماندهی ارتباطات در شبکه به شمار می رود. و همچنین خو شه بندی با ایجاد یک ستون فقرات مجازی در سطح جاده، جابجایی داده ها را به صورت بهینه فراهم کرده و میزان استفاده از پهنای باند را بهبود بخشیده است. در این مقاله، به تشریح ساختاری جدید در جهت ادغام خوشه ها و انتخاب سرخوشه جدید، پرداخته شده است. که در صورت برقرار بودن شروط تعیین شده، ادغام صورت می گیرد. و همچنین در فرایند انتخاب سرخوشه جدید، گره ای که از نظر میزان سرعت نسبی و تعداد همسایگان مشترک در بین گره های همپوشانی شده شرایط بهتری را داشته باشد، به عنوان سرخوشه جدید معرفی می گردد. نتایج شبیه سازی توسط نرم افزار OMNET++ و دو ابزارSUMO و VIENS حاکی از آن است، که الگوریتم پیشنهادی در مقایسه با الگوریتم قدرتمند PMC، از عملکرد بهتری در میانگین مدت زمان سرخوشه ماندن، میانگین مدت زمان عضو بودن گره ها و تعداد تغییرات سرخوشه ها برخوردار است.

کلیدواژه ها

شبکه های بین خودرویی، خوشه بندی چندگامی، ادغام خوشه ها، VANET

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.