استفاده ازلامپ UV در داخل کابین آسانسور جهت ضد عفونی کردن و از بین بردن ویروس کرونا(Covid-۱۹)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ELCM05_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا مهدوی

دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز ماشین سازی تبریز ، تبریز، ایران

عباس رنج ازمای نایل

دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز ماشین سازی تبریز ، تبریز، ایران

پیمان حیدر پورقدس

دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز ماشین سازی تبریز ، تبریز، ایران

مهدی صمصامی دمیرچی

دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز ماشین سازی تبریز ، تبریز، ایران

چکیده

در این مقاله در مورد استفاده ازلامپ UV جهت ضد عفونی کردن و از بین بردن ویروس کرونا (Covid-۱۹) در داخلکابین آسانسور بحث میشود که میتواند نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد. لازم به توضیح هست که با توجه به اینکه لامپیو وی در جهت غیر فعال کردن سریع و موثر میکرو ارگانیسم ها کمک می کند،یک فرایند فیزیکی است که می تواند سطحومحیط را ضد عفونی کند. هنگامی که باکتری ها، ویروس ها و تک یاخته ها در معرض طول موج نور میکروب کش یوویقرار میگیرند قادر به تولید مثل وایجاد عفونت نیستند. در مقاله پیشنهادی، با استفاده از همین خاصیت لامپ UVهرهبرده شده است که جهت ضد عفونی کردن داخل کابین، داخل دیواره ها و هوای کابین به سقف کابین نصب می شود و درحالت STAND BY آسانسور انجام می پذیرد. بدین صورت که آسانسور حالتی دارد به نام STAND BY که به معنایحالت خواب می باشد در این حالت وقتی از آسانسور مثلا به مدت ۱۰دقیقه استفاده نشود، آسانسور به صورت اتوماتیکبه حالت STAND BY می رود که در این بازه ی زمانی برای روشن کردن لامپ UV استفاده می شود و زمان تشخیصروشن و خاموش و کنترل این کار توسط سیستم تابلو فرمان آسانسور صورت میگیرد .نکته ی مهم دیگر اینکه، وقتی آسانسوراز طبقه ای دیگر احضار گردد و یا درب کابین باز شود سیستم هوشمند آسانسور بلافاصله دستور غیر فعال شدن لامپ UVرا صادر میکند و لامپ UV از مدار خارج می شود و فن تهویه آسانسور چند ثانیه روشن میشود .و در صورتی که آسانسوراز طبقه ای احضار نشود ویا درب کابین توسط مسافری باز نشود سیستم ضدعفونی به صورت اتوماتیک طی مدت زمانمشخص عمل می نماید و این پروسه بعد از هر بار کارکرد آسانسور و بعد از رفتن به حالت استراحت این سیکل تکرار میشودکه ایده ی فوق میتواند در جهت جلوگیری از انتشار ویروس کرونا و سایر ویروس ها کمک شایانی به سلامتی انسان بکند.قابل ذکر هست که لامپ های یو وی با استفاده از اشعه ی یو وی دارای مضراتی همچون تخریب DNA و RNA را داراستو قرارگیری مستقیم در برابر آن می تواند به پوست و چشم ها آسیب وارد کند و از همین ویژگی آن در جهت از بین بردنویروس ها و به تازگی جهت از بین بردن ویروس کرونا استفاده می شود. استفاده از این لامپ همچنین در طول متر ۲۵۴نانومتر برای غیر فعال کردن آنفولانزا و ویروس کرونا موفقیت آمیز بوده است. در این راستا استفاده از لامپ یو وی در کابینآسانسور جهت از بین بردن ویروس کرونا و آنفولانزا می تواند مثمرالثمر واقع شود.

کلیدواژه ها

اشعه یو وی، لامپ یو وی، کرونا، کابین آسانسور، آنفولانزا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.