کاهش هارمونیک در شبکه های توزیع نامتقارن با استفاده از فیلتر اکتیو مبتنی بر کنترل کننده عصبی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس منطقه ای سیرد
  • کد COI اختصاصی: CIRED08_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل زحمت کشان

کارشناسی ارشد، شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، فسا.

مسعود اشکان

کارشناسی ارشد، شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، فسا

محسن بنده خدا

کارشناسی ارشد، شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، فسا.

روح اله تودجی

کارشناسی ارشد، شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، فسا.

امیر ذهادت پور

کارشناسی ارشد، شرکت توزیع نیروی برق شیراز، شیراز.

چکیده

امروزه به دلیل رشد مصرف انرژی در بخش های مختلف توجه به مسائل مختلف شبکه های توزیع مهم و ضروری به نظر می رسد. وجود بارهای هارمونیکی مختلف در شبکه های توزیع موجب شده است که مشکلات فراوانی برای کل شبکه توزیع به وجود آید. از جمله این مشکلات می توان به تلفات، تداخل در عملکرد سیستم های حفاظتی، کاهش عمر تجهیزات و عملکرد نامطلوب موتورها و خازن ها اشاره کرد. با رشد استفاده از تجهیزات الکترونیکی در شبکه های توزیع و وجود مبدلهای الکترونیک قدرت در ساختار شبکه های توزیع، موجب تزریق هارمونیک به شبکه توزیع و کاهش کیفیت توان در این شبکه ها شده است. در همین راستا استفاده از تجهیزات فیلتر اکتیو می تواند موجب کاهش هارمونیک و بهبود شاخص های کیفیت توان در شبکه های توزیع گردد. در این مقاله از الگوریتم بهینه سازی آموزش و یادگیری (TLBO) به منظور بهینه سازی ضرایب کنترل کننده کلاسیک با هدف کاهش هارمونیک استفاده شده است. همچنین در این مقاله از کنترل کننده عصبی پرسپترون چند لایه با الگوریتم آموزش مبتنی بر الگوریتم های هوشمند برای کاهش هارمونیک شبکه استفاده شده است. در این مقاله از محیط برنامه نویسی و شبیه سازی نرم افزار متلب به منظور انجام شبیه سازی های نرم افزاری استفاده شده است.

کلیدواژه ها

هارمونیک ها، شبکه های توزیع، کنترل کننده عصبی پرسپترون، جبرانسازی هارمونیکی، کنترل کننده کلاسیک بهینه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.