بررسی سختی سنجی اتصال جوشکاری سوپر آلیاژ اینکلوی ۸۲۵ به روش SMAW

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و HSE
  • کد COI اختصاصی: OGPH06_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور صادقی نسب

مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه آزاد واحد مجلسی، اصفهان، ایران

محسن اسدیان

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

جواد محرابی

مهندسی مواد و متالورژی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

احسان اسدیان

کارشناسی، مهندسی مکانیک، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

سیددانیال میرعالی

کارشناسی، مهندسی مکانیک، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

سیدوهاب میرعالی

کارشناسی، مهندسی مکانیک، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

چکیده

امروزه فرآیند جوشکاری به علت ضریب اطمینان بالا یکی از پرکاربردترین روش های اتصال در صنایع مختلف به شمار میرود. ازاین رو پژوهشگران همواره با استفاده از روش های جدید و ارتقای روزافزون آنها سعی در افزایش کیفیت و کاهش هزینه ها داشته اند. جوشکاری در دو حالت ذوبی و حالت جامد انجام میشود. اتصال مشابه آلیاژها، پرکاربردترین حالت جوشکاری ذوبی میباشد که به دلیل منافع اقتصادی و همچنین سهولت کار نسبت به حالت غیرمشابه کاربرد گستردهای در صنایع هوافضا، تجهیزات چاه های نفت و گاز و صنایع هسته ای دارد. پیشرفت صنایع و تکنولوژی مهندسان را به استفاده از مواد مختلف با خواص و قابلیت های گوناگون در محیط های دشوار صنعتی و شیمیایی ناگزیر کرده است. از آزمایشات صورت گرفته نتیجه شد که سوپرآلیاژ اینکولوی ۸۲۵ دارای زمینه آستنیتی بوده و رسوباتی با مورفولوژی متفاوت در این زمینه وجود داشته که عمدتا دلیل خواص مطلوب این آلیاژ ناشی از تجمع رسوبات در مرز دانه ها و جلوگیری از مهاجرت این مرزها در دماهای بالا میباشد.در منطقه ی متاثر از حرارت به علت کم بودن رشد دانه ها، سختی به صورت ناچیز کاهش یافته و تاثیر چندانی بر خواص فلز پایه نداشته است و با افزایش ارتعاشات الکترومغناطیسی بهعلت افزایش انتقال حرارت، رشد دانه ها در این منطقه کمتر شده و افت سختی کاهش یافته است. ارتعاشات الکترومغناطیسی موجب پراکندگی و ریزتر شدن رسوبات در فلز جوش گردیده که نتیجه آن قفل شدن حرکت مرزدانه ها و افزایش مقدار سختی فلز جوش بوده است از طرفی ملاحظه گردید ساختار هممحور فلز جوش، سختی بیشتری از ساختار ستونی نواحی مجاور خط ذوب دارد.

کلیدواژه ها

جوش کاری ذوبی، سختی، سوپر آلیاژ اینکلوی ۸۲۵، ارتعاشات الکترو مغناطیس، زمینه آستنیتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.