ارزیابی متالورژیکی تاثیر عنصر آلیاژی آلومینیوم بر روی تکامل ریزساختاری و خواص سایشی فولادهای پرمنگنز جهت کاربرد در مته های حفاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و HSE
  • کد COI اختصاصی: OGPH06_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود سبزی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران

محسن اسدیان

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

عظیم حباک

گروه مهندسی مواد و متالورژی، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران

جواد محرابی

گروه مهندسی مواد و متالورژی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران.

منصور صادقی نسب

گروه مهندسی مواد و متالورژی، واحد شهرمجلسی، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.

چکیده

در این مقاله، ارزیابی متالورژیکی تاثیر عنصر آلیاژی آلومینیوم بر روی تکامل ریزساختاری و خواص سایشی فولادهای پرمنگنز جهت کاربرد در مته های حفاری بررسی شد. برای این امر، چهار نمونه فولاد پرمنگنز هادفیلد با مقادیر ۰، ۱، ۲ و ۳ درصدوزنی آلومینیوم در شرایط آستنیته شده در دمای ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد تهیه شد. سپس، برای مشخصه یابی تکامل ریزساختاری و آنالیز فازی، از میکروسکوپ نوری، و آنالیز فازی XRD استفاده شد. همچنین، برای بررسی تاثیر آلومینیوم بر روی خواص سایشی از تست پین روی دیسک انجام شد. مشاهدات ریزساختاری و نتایج آنالیز فازی نشان داد که ریزساختار این فولاد شامل فاز غالب آستنیت به همرام مقادیر جزئی کاربید کمپلکس (Fe,Mn)۳Cو با جهت گیری مرجح بافت کریستالی بر روی صفحه (۱۱۱) می باشد. به نحوی که افزایش مقدار آلومینیوم در ترکیب شیمیایی منجر به افزایش اندازه دانه های آستنیت و کاهش مقدار کاربیدهای رسوب کرده در فاز آستنیت شده است. نتایج تست های سایش، بیانگر این امر بود که افزایش مقدار آلومینیوم منجر به افزایش مقاومت به سایش شده است.

کلیدواژه ها

فولادهای پرمنگنز، تحولات ریزساختاری، عنصر آلیاژی آلومینیوم، مته های حفاری، خواص سایشی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.