نگرشی بر استفاده از مواد فعال سطحی در ترکیبات آلکالاین، سورفکتنت و پلیمر در روش های ازدیاد برداشت نفت از مخازن نفتی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین همایش بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و HSE
- کد COI اختصاصی: OGPH06_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 185
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی مخازن هیدروکربنی شرکت زیگیت، سوییس
کارشناسی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد گچساران
چکیده
مخازن شکافدار قسمت عظیمی از ذخایر نفت و گاز در سطح جهان را در خود جای داده و سهم عمده ای از تولید نفت و گاز را در اختیار دارند. اینگونه مخازن از نظر ناهمگونی دارای ساختار پیچیدهای میباشند. اگرچه شکاف ها میتوانند سهم بسزایی در تولید داشته باشند لیکن نفت برجای مانده در داخل ماتریس سبب میشود بازیافت نهایی بشدت کاهش یابد. یکی از عوامل مهم که در عملکرد ضعیف این گونه مخازن اثرگذار است عامل ترشوندگی میباشد زیرا مخازن کربناته اغلب نفت دوست و میانه هستند. فرایند تزریق آب در مخازن شکافدار چندان موفق نیست زیرا توانایی ماتریس در آشام آب تزریقی و جابه جایی نفت به سمت سیستم شکاف ضعیف است. روش های شیمیایی ازدیاد برداشت از قبیل تزریق مواد فعال سطحی در مخازن شکافدار نفت دوست استفاده میشود. مواد فعال سطحی به چندین روش باعث افزایش برداشت نفت تولیدی در مخازن نفت دوست میشود. یکی کاهش کشش سطحی بین نفت بدام افتاده در حفرههای کوچک و آب اطراف حفرهها و دیگری تغییر ترشوندگی ماتریس به سمت آب دوست است که خود باعث افزایش آشام خودبه خودی آب می شود و در نتیجه نفت تولیدی افزایش مییابد. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر مواد فعال سطحی بر افزایش برداشت مخزن میباشد.کلیدواژه ها
ازدیاد برداشت, مواد فعال سطحی, سیستم قلیایی / فعال سطحی / پلیمرمقالات مرتبط جدید
- Molecular Simulation of Water Transport through Polyamide Membrane in K+Cl- Salt Solution
- نانوکامپوزیت ها در دندانپزشکی
- Improving the characteristics of L-shaped graphene-based gas sensor using gold block on the surface
- Molecular Modelling of Gelatin Bundles for Atomistic Investigations Suggesting Two Stable Conformations
- بررسی تاثیر نانوذرات منیزیم بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه بادرنجبویه Melissa officinalis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.