بررسی وضعیت پسماندهای خطرناک (ویژه) صنعتی استان فارس، فهرست شده در ضمیمه یک کنوانسیون بازل

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مدیریت پسماند
  • کد COI اختصاصی: NCWM05_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر طالب بیدختی

دانشگاه شیراز، دانشکده مهندسی، بخش راه ساختمان و محیط زیست

ایوب کریمی جشنی

دانشگاه شیراز، دانشکده مهندسی، بخش راه ساختمان و محیط زیست

مجتبی خوارزمی

دانشگاه شیراز، دانشکده مهندسی، بخش راه ساختمان و محیط زیست

مسعود طهماسبی

استانداری فارس

چکیده

منابع تولید پسماندهای خطرناک بسیار متنوع هستند که از این جمله پسماندهای صنعتی جزء مهمترین آنها است. استان فارس یکی از استانهایی است که به لحاظ داشتن شرایط مناسب، قطبهای صنعتی و فعالیتهای متعددی را در این خصوص دربرگرفته است. در این تحقیق با بررسی پسماندهای صنعتی و خطرناک بودن آن در سطح جهانی و تدوین پرسشنامه هایی خاص برای صنایع استان فارس اقدام به جمع آوری اطلاعات مربوط به پسماندهای خطرناک صنعتی در این استان کرده ایم. با توجه به پردازش اطلاعات و دسته بندی صنایع استان، مقدار 1049042 تن پسماند در سال تولید می گردد که حدود 18 % مربوط به گروه ساخت محصولات کانی غیرفلزی و 18 % مربوط به گروه ساخت ماشین آلات و تجهیزات می باشد. میزان کل پسماند خطرناک صنعتی موجود در استان فارس برابر با 10915 تن در سال می باشد که تولید این میزان پسماند خطرناک به 17 گروه صنعتی از 22 گروه صنعتی موجود در استان مربوط می باشد. از بین ویژگیهای موجود در بین پسماندهای ویژه استان ویژگیهای اشتعال پذیر و سمی با کد ویژگی بازل ( H3,H12 ) بصورت تواما 54 % و ویژگی خورندگی با کد ویژگی بازل ( H8 ) 31% بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند. با آنالیز بیشتر داده اقدام به بررسی وضعیت موجود و ارائه راهکارهای پیشنهادی کردیم.

کلیدواژه ها

پسماند صنعتی، پسماند خطرناک، استان فارس، شناسایی، طبقه بندی، مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.