بررسی فلسفی جایگاه اقتصاد در هنر ایران معاصر با اتکا بر نظریات اریک فروم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: CARSE06_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 304
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رهام امیرپور امرائی

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشگاه آزادتهران ، واحد مرکز

ابوالفضل داودی رکن آبادی

دکترا، گروه طراحی پارچه و لباس، دانشگاه آزاد واحد یزد

محمدرضا شریف زاده

دکترا، گروه فلسفه هنر، دانشگاه آزاد تهران، واحد مرکزی

پژمان دادخواه

دکترا، گروه فلسفه هنر، دانشگاه آزاد تهران، واحد مرکزی

چکیده

بیان مسئله : یکی از موارد قابل توجه در دوران معاصر مبحث اقتصاد در هنر است که گاها در عین تضاد هایی هم که برای آنها؛ عده ای مداما تکرار میکنند! اما ما معتقدیم که هر دو؛ دو روی یک سکه هستند! و نام این سکه میتواند روح هنر باشد (فرهنگ!؟) و او در زمانی با رویکردی عرفانی به شناخت رسیده و در جایی دیگر، با رویکردی هیجانی میتواند به حرکت و پویایی تلنگر بزند و کلید آن در اقتصاد باشد! (نه صرفا فقط واژگان و عناصری روحانی) و هیچ یک هم نفی دیگر را در اصل وجودی نکرده و بلکه خود اقتصاد میتواند سببی باشد که چگونه ارزش گذاری کنیم!!! یعنی التقاط بسیاری از چیز ها مانند : علم، صنعت، هنر و.. و درک چرایی بررسی این مهم نیز جز با مثالهای فراوانی که در این مقاله در شکل دغدغه های ما؛ مطرح شده است، میسر نیست. هدف : علاوه بر این سخنان رویکرد ما به جای نمایش نمودار هایی آماری، نمودار هایی فلسفی و دیرینه شناسانه را در اولویت خود قرار داده و وضعیت ایران معاصر در آن تمرکز اصلی ما میباشد و بی توجهی به آن هم؛ از علل پر خطر سقوط یک تمدن میتواند باشد! روش تحقیق : در باب پیشینه این تحقیق، چنین دیدگاهی نسبت به اقتصاد با اتکا به فلسفه و هنر، بکر بوده ولی از نظریات آقا اریک فروم و محمدرضا امیدی؛ بسیار استفاده کردیم و در اصطلاح وام داریم. روش ما توصیفی-تحلیلی، با جنبه ای کاربردی و کیفی و از هر دو شیوه گردآوری منابع : کتبخانه ای و میدانی در حد توان خویش، بهره بردیم. جمع بندی : در پایان چشم اندازی نیک داریم که شناخت بیشتر چگونگی کار با روشهای مربوط با حیطه اقتصاد ایران، اقتصادداری مسبب و حامی بزرگی برای هنر ما و جهان گشته، تعاملات سالم جهانی! فزونی یافته و با ملموس سازی فرمولهایی غیرکاربردی؛ تعداد عناصر مفید و عملی تر را بیشتر توسعه داده، همواره اسناد ما برای آتی مستحکم تر و نفوذ و احترام به خلاقیت کاربردی و بیانگر، در کارهای ما بیشتر سیال! گردد، امید که مفید واقع گردد..

کلیدواژه ها

ایران، اقتصاد، جامعه شناسی، اریک فروم، روح هنر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.