تحلیل ساختار اینفوگرافیک های پیام سلامت در گذر از کرونا کووید ۱۹

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تولید دانش سلامتی و حکمرانی در جهان پساکرونا
  • کد COI اختصاصی: HECOVID02_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه مسعودی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه ارتباط تصویری، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران.

ستاره احسنت

استادیار گروه ارتباط تصویری، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران.

چکیده

< p> از آنجاکه مغز انسانها علاقه زیادی به تحلیل و ذخیره اطلاعات به صورت بصری داشته و ارتباط میان اشیاء و اطلاعات را به شکل دیداری ذخیره میکند، نه نوشتاری؛ لذا، از این حیث، گرافیک اطلاع رسان نمایش نموداری اطلاعات را بر عهده دارد که برخی حوزه های کاربردی آن، در حیطه آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی میباشد. منظور از گرافیک اطلاع رسان یا اینفوگرافیک، نمایشگران تصویر اطلاعات و داده ها هستند، که در زمینه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، هنری، پزشکی و غیره نمود یافته اند. پژوهش حاضر بر طرح این مسئله اشاره دارد که از این میان، میتوان به ابعاد کاربرد اینفوگرافیک در حوزه سلامت اشاره کرد که محتوای تصویری آن بر تبیین ویژگیهای رفاه و آسایش کامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی تکیه دارد و ابعاد تاکید آن بر بیماری کرونا نیز قابل توجه است. بنابراین از منظر هدف کاربردی بوده و با استفاده از منابع مکتوب کتابخانه ای و بررسی اسناد تصویری به روش تصادفی، به توصیف و تحلیل کیفی بیان ویژگی های اینفوگرافیک به عنوان یک رسانه اطلاع رسان اهتمام می ورزد. همچنین در راستای، پرسش از چگونگی خلق ساختار بصری و محتوایی آن در ارائه پیامهای سلامت در دوران کرونا به این نتایج دست یافت که اینفوگرافیک به عنوان یک رسانه ی اطلاع رسان که هدف اصلی آن انتقال اطلاعات پیچیده به صورت ساده به مخاطب است می تواند در حوزه سلامت جامعه نسبت به تقویت سطح آگاهی مخاطب بسیار تاثیر گذار باشد و لذا با توجه به نوع کاربرد، به انواع اینفوگرافیک های اطلاع رسان،آموزشی و تبلیغاتی طبقه بندی می شوند.< /p>

کلیدواژه ها

اینفوگرافیک، ارتباط تصویری، پیام سلامت، کرونا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.