بررسی وضعیت بهداشتی استخرهای شنا شهر مشهد طی سال های 83 تا 86 و تاثیر آموزش مدیران استخر ها در ارتقاء شرایط بهداشتی
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
- کد COI اختصاصی: NCEH11_191
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2066
نویسندگان
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده
آب و محیط های ورزشی وابسته به آب از استخر، سونا تا جکوزی و حوضچه های آب سرد یکی از پرطرفدارترین وجذاب ترین مراکز ورزشی برای مردم به شمار می رود..با توجه به اینکه استخر های شنا به عنوان مکانی برای ورزش و سلامت ی و تفری ح می باشند در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی به مکانی جهت انتقال بسیاری از بیماریها تبدیل خواهند شد. این تحقیق بصورت نیمه تجربی اجرا شده است که شامل آزمایشات میکروبی و شیمیائی آب می باشد. جامعه آماری کلیه استخر های شنا سرپوشیده و جکوزیها و حوضچه های آب سرد در شهر مشهد می باشد. محقق با از مکانهای فوق نمونه برداری نموده و نمونه های آب از لحاظ کشت میکروبی و میزان کلر باقیمانده مورد آزمایش قرار گرفت. با هماهنگی مرکز بهداشت و استخراج نتایج آزمایشات مشابه در سال های 83 الی 85 مقایسه ای بین نتایج آزمایشات محقق در سال 86 با سال های گذشته انجام گرفت و توسط نرم افزار .EXCEL . مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج ذیل حاصل گردید. میانگین کلر باقیمانده در استخرهای شنا در سال 86 برابر با 1.13 میلیگرم در لیتر و میانگین کشت میکروبی استخرهای شنا برابر با 145 گردید . میانگین کلر باقیمانده در جکوزیها برابر با 2/67 میلیگرم در لیتر و میانگین کشت میکروبی جکوزیها برابر با 414 گردید . میانگین کلر باقیمانده در حوضچه های آب سرد برابر با 3/14 میلیگرم در لیتر و میانگین کشت میکروبی در حوضچه های آب سرد برابر با 140 بدست آمد. با توجه به برگزاری دوره های آموزشی برای مدیران و مسئولین استخر ها ی شنا در پایان سال 84 توسط انجمن علمی بهداشت محیط خراسان و مقایسه نتایج بدست آمده از تحقیق با سال های گذشته نشان دهنده و ضعیت بهداشتی مطلوب و قرار گرفتن میزان کلر باقیمانده و کشت میکروبی در استخر های شنا در حد استاندراد می باشد.کلیدواژه ها
استخرشنا، جکوزی، حوضچه آب سرد، کلرباقیمانده، آزمایشات آبمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.