بررسی وضعیت بهداشتی استخرهای شنا شهر مشهد طی سال های 83 تا 86 و تاثیر آموزش مدیران استخر ها در ارتقاء شرایط بهداشتی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH11_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2066
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اردشیر صادقی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

علی اصغر حسنی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

یوسفعلی پزشک

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

اعظم جابری

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

آب و محیط های ورزشی وابسته به آب از استخر، سونا تا جکوزی و حوضچه های آب سرد یکی از پرطرفدارترین وجذاب ترین مراکز ورزشی برای مردم به شمار می رود..با توجه به اینکه استخر های شنا به عنوان مکانی برای ورزش و سلامت ی و تفری ح می باشند در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی به مکانی جهت انتقال بسیاری از بیماریها تبدیل خواهند شد. این تحقیق بصورت نیمه تجربی اجرا شده است که شامل آزمایشات میکروبی و شیمیائی آب می باشد. جامعه آماری کلیه استخر های شنا سرپوشیده و جکوزیها و حوضچه های آب سرد در شهر مشهد می باشد. محقق با از مکانهای فوق نمونه برداری نموده و نمونه های آب از لحاظ کشت میکروبی و میزان کلر باقیمانده مورد آزمایش قرار گرفت. با هماهنگی مرکز بهداشت و استخراج نتایج آزمایشات مشابه در سال های 83 الی 85 مقایسه ای بین نتایج آزمایشات محقق در سال 86 با سال های گذشته انجام گرفت و توسط نرم افزار .EXCEL . مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج ذیل حاصل گردید. میانگین کلر باقیمانده در استخرهای شنا در سال 86 برابر با 1.13 میلیگرم در لیتر و میانگین کشت میکروبی استخرهای شنا برابر با 145 گردید . میانگین کلر باقیمانده در جکوزیها برابر با 2/67 میلیگرم در لیتر و میانگین کشت میکروبی جکوزیها برابر با 414 گردید . میانگین کلر باقیمانده در حوضچه های آب سرد برابر با 3/14 میلیگرم در لیتر و میانگین کشت میکروبی در حوضچه های آب سرد برابر با 140 بدست آمد. با توجه به برگزاری دوره های آموزشی برای مدیران و مسئولین استخر ها ی شنا در پایان سال 84 توسط انجمن علمی بهداشت محیط خراسان و مقایسه نتایج بدست آمده از تحقیق با سال های گذشته نشان دهنده و ضعیت بهداشتی مطلوب و قرار گرفتن میزان کلر باقیمانده و کشت میکروبی در استخر های شنا در حد استاندراد می باشد.

کلیدواژه ها

استخرشنا، جکوزی، حوضچه آب سرد، کلرباقیمانده، آزمایشات آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.