تاثیرهای ترکیبی برخی هورمون های جنسی پستانداران و تنظیم کننده های رشد گیاهی بر ویژگی های ریخت شناسی و زیست شیمیایی توت فرنگی رقم کاماروسا در زمان برداشت و انبارداری سرد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون باغبانی ایران، دوره: 22، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IRSHS-22-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا کلانتری

Islamic Azad University

وحید عبدوسی

Islamic Azad University

فروغ مرتضائی نژاد

Islamic Azad University

احمد رضا گل پرور

Islamic Azad University

زهرا شهشهان

Medicine science, Isfahan university

چکیده

به منظور بررسی اثرهای ترکیب  دوتایی محلول پاشی برگی تنظیم کننده های رشد گیاهی (نفتالن استیک اسید و بنزیل آدنین در غلظت ۵۰ میلی گرم در لیتر) و هورمون های جنسی پستانداران (اتینیل استرادیول و پروژسترون در غلظت یک میلی گرم در لیتر) بر میوه توت فرنگی رقم کاماروسا، آزمایشی در طول فصل رشد، زمان برداشت و هم چنین در طول چهار هفته انبارداری سرد (۴ درجه سلسیوس) در سال ۱۳۹۷ صورت گرفت. نتیجه ها نشان داد که محلول پاشی برگی به صورت ترکیب  دوتایی با بنزیل آدنین، نفتالن استیک اسید، پروژسترون اتینیل و استرادیول توانست ویژگی های رشدی، ریخت شناسی، زیست شیمیایی (ماده های جامد محلول کل، اسیدیته قابل تیتراسیون، کلروفیل ها و ویتامین C) و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی (پراکسیداز، کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون ردوکتاز) میوه توت فرنگی را در طول فصل رشد و هم چنین در زمان برداشت بهبود بخشد. در طول چهار هفته انبارداری سرد، ویژگی های زیست شیمیایی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی میوه دچار تغییر شدند که در این میان تیمارهای اعمال شده به طور معنی داری کیفیت محصول را در حد بهینه حفظ کرده بودند. در نهایت، نتیجه ها حاکی از آن بود که تیمار ترکیبی یک میلی گرم در لیتر اتینیل استرادیول به همراه ۱ میلی گرم در لیتر پروژسترون موثرترین تیمار در حفظ کیفیت میوه توت فرنگی رقم کاماروسا در طول انبارداری بود.

کلیدواژه ها

Ethinyl estradiol, Antioxidant enzymes, Benzyladenine, Progesterone, Naphthalene acetic acid, اتینیل استرادیول, آنزیم های آنتی اکسیدانی, بنزیل آدنین, پروژسترون, نفتالن استیک اسید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.