تاریخچه مطالعات زبانی ادبی گویش بختیاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، تاریخ و تمدن
  • کد COI اختصاصی: ICLP07_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی آسمند جونقانی

استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر

چکیده

شناخت تاریخچه گویش قوم بختیاری برای آگاهی از آدابورسوم، عناصر فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و دینی از جنبه های مختلف و به لحاظ ویژگی های سبکی دارای اهمیت است. پژوهش حاضر باهدف تبیین مطالعات انجام گرفته در حوزه زبان و نظام آموزشی قوم بختیاری تدوین شده است. با توجه به اهمیت این قوم، در این پژوهش بامطالعه آثار، منابع و شواهد موجود شاخص، زبان و ادبیات به عنوان عامل مهم فرهنگ ساز از آغاز تاکنون با توجه به سیر تکاملی، موردبررسی قرارگرفته و ویژگی های نظام آموزشی در قوم بختیاری تبیین شده است. روش این پژوهش توصیفی تحلیلی بوده و داده ها با استفاده از شیوه تحلیل محتوا بررسی شده اند. نتیجه پژوهش حاکی از آن است که در عین روانی و سادگی گویش بختیاری که موجب جذابیت و دلنشین شدن آن شده، تنوع موضوعات و نحوه آموزش آن، زمینه دگرگونی متغیرها و مولفه های ادبی در این قوم را فراهم کرده است.

کلیدواژه ها

مطالعات، قوم بختیاری، ادبیات، فرهنگ، گویش زبانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.