چالش ها و راهکارهای روان شناختی و آموزش مجازی پساکرونا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش منطقه ای مسایل تربیتی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان در پسا کرونا
  • کد COI اختصاصی: RCEIPC01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده اکبری

پردیس فرهنگیان فاطمه الزهرا اصفهان

مهری محمدی

آموزش و پرورش ناحیه ۴ اصفهان

چکیده

ویروس کرونا آثار و پیامدهای جدی و مهمی در زمینه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ایجاد کرده است. این ویروس با تهدید سلامت جامعه به خصوص کودکان، آنان را از نظر روانی و رفتاری تحت تاثیر قرار داده و باعث بروز خشم، انواع استرس و انزوای اجتماعی شده است. ویروس کرونا سبب تغییراتی در سبک زندگی روزمره از جمله تعطیلی مدارس، محدود شدن فعالیت های بیرون از خانه و قرنطینه خانگی شده است. از پیامدهای دوران کرونا می توان به عدم کسب مهارت کافی دانش آموزان جهت تعامل با افراد همسال و اضافه وزن ناشی از فعالیت کمتر و رژیم غذایی نامناسب اشاره نمود. در این دوران بستر استفاده از فضای آموزش مجازی جهت مقابله با احساس ترس و اضطراب دانش آموزان از بازماندن از تحصیل ایجاد گردید . در این مقاله ضمن معرفی تعدادی از محاسن و معایب آموزش مجازی به ارائه راهکارهایی در زمینه روانشناختی و آموزشی پرداخته شده است. روش تحقیق به صورت کیفی از طریق مصاحبه با تعدادی از معلمان و دانشجو معلمان، حضور در شبکه های گروه درسی دانش آموزان و مشاهده غیر مستقیم می باشد. با توجه به بررسی های صورت گرفته، فرصت یادگیری و مشاهده محتوای درسی در زمان های پس از تدریس و تکرار آن و عقب نماندن از فرایند تدریس از جمله مهمترین محاسن این دوران محسوب می شود. تعامل کمتر بین دانش آموز و معلم و دانش آموز و همسالان، عدم امکان فراهم آوردن وسیله آموزشی در بعضی از خانواده ها از جمله معایب آموزش مجازی عنوان گردید.

کلیدواژه ها

کرونا، آموزش، فضای مجازی، اضطراب، روان شناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.