بررسی اثر اینترنت اشیا بر توسعه کسب و کار الکترونیک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات،کامپیوتر و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCT14_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد آزادمنش

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فناوری اطلاعات، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایرا ن

امیررضا استخریان حقیقی

استادیار گروه فناوری اطلاعات، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایرا ن

چکیده

گسترش کسب و کار الکترونیک در سطح بین المللی به قدری سریع صورت گرفته و مزایای مرتبط با آن به اندازهای روشن و روز به روز در حال افزایش است که کشورهای در حال توسعه به شدت در استفاده از آن تر غیب شده و هر کدام برنامه های خاصی را برای پیاده سازی کسب و کار الکترونیک، نهادینه کردن، گسترش و رشد آن انتخاب کرده اند. با پیشرفت روزافزون اینترنت در امور مختلف زندگی، ی کی از مباحث طرح شده، شیوه انجام مبادلات از طریق اینترنت است که مورد توجه بسیار ی از سازمان ها و مشتریان قرار گرفته است. پس از شبکه های ارتباطات از راه دور کامپیوتر، اینترنت و تلفن همراه، اینترنتی از اشیاء به عنوان سومین تحول در صنعت اطلاعات جهان ی به شمار م ی آید . این فناوری با تکیه بر هوشمندسازی اشیاء و استفاده از بسترهای اینترنتی قادر است خدمات گسترده و متنو عی در تجارت الکترون یک ایجاد نماید. این درحالیست که تقاضاهای کاربران برای خدمات متنوع تر و با کیفیت تر از طریق اینترنت در حال افزایش است. بنابراین پیوسته برنامه های کاربردی و کسب و کارهای جدیدی مبتنی بر فناوری های نوین مورد نیاز است. در این مقاله یکی از جدیدتری ن فناوری های روز دنیا در کسب و کار الکترونیک معرفی و تاثیرات استفاده از آن جهت بومی سازی و ایجاد کارآفرینی در کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته. نتایج این تحقیق نشان می دهند که فناوری اینترنتی از اشیاء با ایجاد یک پا گاه اطلاعاتی یکپارچه و قوی از تامین کنندگان، تولیدکنندگان، توزیع کنندگان، مشتریان و محصولات، زمینه ارتقاء عملکرد و خدمات رسانی بهتر در کسب و کار الکترونیک را فراهم آورده است.

کلیدواژه ها

اینترنتی از اشیاء، تجارت الکترونیک، اشیاء هوشمند، شبکه های حسگر بیسیم، معماری سرویس گرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.