بررسی تاثیر آزمایشگاه مجازی در یادگیری درس علوم تجربی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: PFCONF06_224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی خداجو

دکترای تخصصی جغرافیا_آب و هواشناسی - دبیر

چکیده

پژوهش حاضر، سنجش اثر بخشی آموزش آزمایشات کتاب علوم تجربی در کلای اول راهنمایی نظام قدیم آموزشی با استفاده آزمایشگاه مجازی به وسیله نرم افزارهای آموزشی، مولتی مدیاها و رایانه است. این تحقیق در قالب اقدام پژوهی در یک مدرسه راهنمایی دخترانه واقع در اطاقور گیلان در دو کلاس اول راهنمایی در سالهای ماضی و قبل از اعمال نظام جدید آموزشی (متوسطه اول) صورت گرفت. با انجام پیش آزمون مشخص شد که بین دو کلاس الف و ب اول راهنمایی در سطح دانش و نگرش تفاوت معنی داری وجود ندارد و هر دو کلاس در سطح ضعیفی قرار دارند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه ای محقق ساخته بوده که در سطح نگرش تهیه گردید. همچنین با ارزشیابی همزمان و یکسان دو کلاس سطح علمی دانش آموزان قبل و پس از اجرای طرح سنجیده شد. برای سنجش روایی پرسشنامه، از نظرات اساتید و مدرسان اقدام پژوهی و کارشناسان ذیربط در پژوهشکده تعلیم وتربیت بهره برده شد. برای سنجش اثر بخشی اقدام مدنظر یک کلاس تحت آموزش و تمرین همزمان آزمایشات علوم تجربی در آزمایشگاه و فضای مجازی قرار گرفت و در یک کلاس بصورت سنتی آزمایشات انجام پذیرفت. بعد از انجام طرح، با انجام پس آزمون و تحلیل واریانس داده های حاصل، مشخص شد که : بین میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموزان سال اول راهنمایی در زمینه آزمایشگاه علوم تجربی در دو گروه الف و ب تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین در نمرات دانش آموزان گروه الف که تحت آموزش همزمان مباحث آزمایشگاهی بصورت حضوری و مجازی قرار گرفتند بطور معنی داری در سطح ۹۸ درصد تفاوت مثبت ایجاد شد. این دانش آموزان ، نگرش مثبتی نسبت به رایانه و آزمایشگاه علوم تجربی پیدا کردند و در سه حوزه نگرش های عاطفی، شناختی و رفتاری، نیز تفاوت بین دو گروه الف و ب کاملا مشهود گردید. باتوجه به تغییرات گسترده نظام آموزشی و موقعیت های بوجود آمده در سالهای اخیر به سبب انتشار ویروس کرونا، بهترین زمان برای استفاده از این روش در انجام فرآیند یاددهی آزمایشات علوم تجربی متوسطه اول در فضای مجازی است.

کلیدواژه ها

آزمایشگاه، فضای مجازی، یادگیری، علوم تجربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.