بهبود روش تدریس مبحث مواد از کتاب درسی علوم پایه هشتم با روش درس پژوهی و رویکرد استفاده از روش تجزیه و تحلیل SWOT

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: PFCONF06_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشرف نصیریان

دکترای مدیریت آموزش عالی ،دانشگاه علامه طباطبایی ، تهران

مرتضی حسنی کبوترخانی

کارشناسی ارشد معماری ، گرایش معماری ، دانشگاه آزاد ،واحد علوم و تحقیقات ، کرمان

احمدرضا بهرامن

کارشناسی ارشد مدیریت مالی ، دانشکده مدیریت ، دانشگاه تهران

مریم باقریان

کارشناسی فیریک ، گرایش جامدات ، دانشگاه پیام نور ، واحد الیگودرز

حدیث اسداللهی

کارشناسی ارشد بیوشیمی ،گرایش سلولی و مولکولی ، دانشگاه لرستان

طاهره شمس بیرانوند

کارشناسی دبیری علوم تجربی ، نظام آموزشی معلمان

چکیده

همواره این موضوع چالشی برای دبیران و معلمان بوده است که چگونه می توان تدریسی بهتر و هدفمند داشته باشند و به وسیله آن بیشترین راندمان یادگیری از طرف فراگیران را به دست آورند . پژوهش و بررسی همواره جزئی جدایی ناپذیر از مقوله تدریس و آموزش بوده است هرگز تدریسی صورت نگرفته است مگر اینکه قبل از آن از طریق پژوهش با بررسی آموختنی صورت گرفته باشد این موضوع زمانی اهمیت خود را نشان می دهد که پژوهنده علاوه بر یادگیری سعی در انتقال مفاهیم از طریق تدریس داشته باشد و عملا تدریسی که قبل از آن پژوهش و بررسی در مورد محتوای آموزشی صورت نگرفته باشد یک تدریس ناقص و توانایی انتقال همه مفاهیم را نخواهد داشت برای این موضوع پژوهش در باب مطالب کتب درسی به عنوان ابزار انتقال مفاهیم به دانش آموز از ارکان اصلی تدریس محسوب می شود در واقع درس پژوهی با هدف استفاده از شیوه های نوین و خلاقانه و استفاده از تجریبات دیگران به خوبی این موضوع را تحت پوشش قرار داده است و به وسیله آن می توان نسبت به بهبود تدریس و فرایند آموزش اقدام کرد. در پاسخ به این دغدغه معلمان استفاده از تجربیات دیگران یکی از بهترین روشها در بهبود شیوه تدریس بوده و می باشد برای این موضوع با استفاده از روش درس پژوهی و تشکیل تیم های پژوهشی علاوه بر بررسی محتوای درسی می توان از تجربیات دیگران در بهبود این امر استفاده کرد . اما موضوعی که این پژوهش را خاص می کند استفاده از روش تحلیل و بررسی SWoT به عنوان روشی هدفمند در نقد و بررسی تدریس و به دست آوردن نتایجی طبقه بندی شده و هدفمند تر در امر درس پژوهی با استفاده از این روش است در این پژوهش تیم درس پژوهی بر آن است که با استفاده از روش تحلیل و بررسی SWOT حیطه تدریس را از تدریس پی محتوا و خشن به طرف تدریسی خلاق و نوین با استفاده از شیوه های جدید آموزشی سوق دهد و از آنجا که عملا گستره مطالب کتاب درسی امکان پژوهش در همه موارد را با چالش روبرو می کند با محدود کردن موضوع به مبحث در سی مواد در کتاب علوم پایه هشتم متوسطه اول سعی دارد به نتیجه کامل تر و مطلوب تر دست پیدا کند .

کلیدواژه ها

درس پژوهی ، روش SWOT ، تحلیل تدریس ، طراحی تحلیل مدار ، تدریس خلاق ۱

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.