تحلیل محتوا کتاب هدیه های آسمان دوره ابتدایی باتوجه به مسئله امام شناسی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: PFCONF06_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 444
نویسندگان
دانشجو کارشناسی دانشگاه فرهتگیان یزد
چکیده
در دنیای آموزش و تعلیم، توجه به محتوای آموزش از اهمیت ویژه ای برخوردار است و شیوه های گوناگونی برای ارزیابی از آن وجود دارد. ارزیابی کتاب های درسی به خصوص در دوره ابتدایی یکی از اهداف مهمی است که باید به آن توجه شایانی شود . با توجه به اهمیت مسئله اصول دین و امامت باید این حوزه به خصوص در کتب درسی بررسی شود و کتاب هدیه های آسمانی هم مهمترین کتابی است که مسولیت معرفی امامان و سیره آنها را را به دانش آموزان دارد. در این راستا هدف پژوهش حاضر، بررسی کتاب های درسی هدیه های آسمانی دوره ابتدایی از نظر توجه به مولفه های امام شناسی است. روش پژوهش توصیفی و از نوع تحلیل محتوا است. جامعه آماری شامل کتاب های هدیه های آسمان پایه دوم تا ششم سال ۹۸-۱۳۹۹ بوده است که با توجه به ماهیت موضوع نمونه گیری انجام نشده و همه جامعه آماری بررسی شده است. گردآوری داده ها در این پژوهش فرم فیش برداری ،کدگزاری و چک لیست تحلیل محتوا بود. گردآوری اطلاعات با مشاهده و مطالعه کتاب هدیه های آسمانی پایه دوم تا ششم ابتدایی صورت گرفته است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که در کتابهای هدیه های آسمانی دوره ابتدایی، ۱۴۷ مرتبه به مولفه های امام شناسی اشاره شده است. در این کتاب ها نظر و تاکید بر مولفه ها در زمینه امامت و امام شناسی روند نسبتا خوبی داشته و توجه به مولفه سیره و شخصیت امام علی (ع) در کتب درسی از محوریت مرکزی برخوردار است و در حد مطلوبی توزیع شده و کمترین بررسی در مورد سیره و شخصیت امام باقر (ع) بوده و در حد مطلوب نیست.کلیدواژه ها
تحلیل محتوا، هدیه های آسمانی، امامت، امام شناسیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.