بررسی چالشهای فقهی و حقوقی اوراق بیمه ای

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IRFINANCE04_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا ناصرپور

دانشجوی دکتری رشته مدیریت مالی

چکیده

از دهه هشتاد میلادی به بعد دراثر برخی از تحولات در صنعت بیمه و محیط پیرامونی آن فعالان این صنعت به دنبال یافتن راه هایی به غیر از روش سنتی بیمهو بیمه اتکایی برای پوشش ریسک نهادهای بیمه ای که تحمل ریسک را برعهده میگیرند رفتند بیشتر این روشهای جایگزین انتقال ریسک مبتنی براستفاده از ظرفیت عظیم بازار سرمایه بوده و بهدنبال ایفای نقش مستقیم تری از طرف فعالان بازار سرمایه در ارایه حمایت های بیمه ای و بیمه اتکایی می باشد بخش اعظم جایگزین های انتقال ریسک که به اوراق بیمه ای اوراق مرتبط با بیمه ILS معروفند طی فرایند اوراق بهادارسازی ریسک به وجود آمده اند و در دو بخش بیمه های عمر و بیمه های اموال و حوادث گسترش و توسعهپیدا کرده اند این ابزارها دربخش بیمه اموال و حوادث دارای انواع متفاوتی هستند که سه نوع پرکاربرد این اوراق شامل اوراق تضمین زیان صنعت ILW اوراق سایدکار و اوراق بلایای طبیعی می باشند که قدیم ترین آنها اوراق تضمین زیان صنعت وجدیدترین آنها سایدکار است کهاز نوآوری های پس از طوفان کاترینا است. این نوشتار پس از تبیین مختصری از انواع این اوراق در پی بررسی چالشهای فقهی و حقوقی این اوراق در ایران است.

کلیدواژه ها

اوراق بیمه بلایای طبیعی، اوراق بیمه ای، ریسک فاجعه آمیز، وکالت، بیمه، ربا و واسط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.