ضرورت اهتمام به ادبیات فارسی در مدارس و دانشگاه های ایران و بررسی برخی راهکارهای مهم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: PFCONF06_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام ساری اصلانی

دکتری زبان و ادبیات فارسی (غنایی ph.D ) دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان. ایران- همدان

چکیده

ادبیات فارسی به عنوان یکی از کهن ترین ادبیات جهان، همواره زبانزد ملل مختلف جهان بوده است. بسیاری از شاعران و نویسندگان بزرگ ایرانی به صورت فرامرزی، پای را از مرزهای ایران و توران فراتر نهادند تا مخاطبان فراوانی در آن طرف مرزهای پارس در جهان، از جمله اروپا پیدا کنند و بتواند قدرت و توان خود را در حوزه ادبیات به رخ جهانیان بکشند.شاعرانی همانند مولانا، سعدی، خیام، فردوسی، حافظ و بزرگانی دیگر که اشعار آنها جهانی شده است، نمونه ی کوچکی از غنای ادبیات فارسی ما را تشکیل می دهد اما متاسفانه سالیان سال است دیگر خبری از تکرار چنین بزرگانی در ادبیات ما نیست و روز به روز جایگاه زبان و ادبیات ما چه در مدارس و چه در دانشگاه ها، متاسفانه ضعیف و کمرنگ شده است و روز به روز شاهد کم اهمیت تر شدن این واحد درسی می شویم که آینده ی جایگاه ادبیات را متزلزل خواهد کرد. مقاله ی پیش روی که به شیوه ی کتابخانه ای و به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است به برخی از نکات ضعف در ارتقاء جایگاه ادبیات در مدارس و دانشگاههای ایران پرداخته است و راهکارهایی را جهت نجات این رشته ارائه نموده است.

کلیدواژه ها

ادبیات فارسی، اهتمام، ارتقاء جایگاه آموزش و پرورش، دانشگاه، مدارس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.