ضرورت ارتقای مدیریت چرخه های زیست محیطی پسماندهای شهری از مرحله تولید تا دفع
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: PFCONF06_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 240
نویسندگان
گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری
چکیده
به موجب قانون و آئین نامه اجرایی مدیریت پسماندها سازمان حفاظت محیط زیست و تعدادی از دستگاه های اجرایی ملزم به تهیه و تدوین ضوابط و دستورالعمل و یا اقدامات ویژه ای برای ساماندهای مدیریت پسماندها شده اند که بخش های مهمی از آن با گذشت بیش از یک دهه مغفول مانده بود که با مشارکت دستگاه های مسئول بخش های بسیاری از آن ضرورت دارد و سازمان حفاظت محیط زیست بر قابل اجرا بودن و کارآمد بودن این ضوابط توجه و تاکید ویژه ای باید داشته باشد. جمع آوری و دفع پسماندها به طریقی مناسب که باعث کاهش خطرات مربوط به سلامتی انسانها و آسیبهای زیست محیطی گردد؛ حائز است ارزش قابل توجه تفکیک پسماند خشک در مبدا و پسماندهای خشک از کل پسماند تولیدی نیز به تولید انرژی از پسماند، به لحاظ زیست محیطی، بهداشتی و اقتصادی از یک سو و لزوم دفن صحیح و بهداشتی و همگامی با سایر کشورهای جهان از سوی دیگر، اتخاذ استراتژی مناسب و برنامه های اجرایی مناسب را برای کشور تجویز می نماید. هدف اصلی پژوهش حاضر ضرورت ارتقای مدیریت چرخه های زیست محیطی پسماندهای شهری از مرحله تولید تا دفع با روش توصیفی- تحلیلی می باشد. نتیجه پژوهش نشان می دهد مدیریت پسماند یکی از ضروری ترین محورهای توسعه پایدار محسوب می گردد. شاخصه های توسعه پایدار را می توان در چهار گروه اجتماعی، اقتصادی، بنیادی و زیست محیطی مطرح و بررسی نمود. تولید انواع پسماند در زندگی انسان ها امری اجتناب ناپذیر بوده و بی شک عدم توجه کافی به این موضوع می تواند تاثیر زیادی در تخریب محیط زیست و طبیعت داشته باشد. در نتیجه هماهنگی و همراهی دستگاه های خدمات رسان برای مدیریت پسماندها، عامل مهمی در پیشگیری از معضلات زیست محیطی در منطقه خواهد بود. پسماند یکی از مهمترین منابع آلودگی و ویرانی زمین به ویژه در حوزه شهرها است از این رو مدیریت پسماندهای شهری یکی از مهم ترین و پیچیده ترین وظایف در مدیریت شهری محسوب می شود.کلیدواژه ها
مدیریت زیست محیطی، مدیریت پسماند، پسماندهای شهریمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.