مدیریت شهری و رویکردهای توسعه فرهنگی با تاکید بر مشارکت اجتماعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: PFCONF06_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلی چگینی

گروه مدیریت فرهنگی

چکیده

تمرکز روزافزون افراد در نواحی شهری و رشد سریع شهرنشینی ناشی از مهاجرت و همچنین افزایش طبیعی جمعیت شهر، مشکلاتی را در ارائه خدمات مناسب با میزان افزایش جمعیت شهری به وجود می آورد. رشد شهر نشینی و صنعتی شدن جوامع شهری و فرهنگ جامعه را به سرعت از اعتقادها و آداب و سنن دور کرد و تمایل به زندگی امروزی و استفاده از رفاه و ارزش های مادی به نوعی ارزش اجتماعی تبدیل شد به گونه ای که رشد تجملات و تزئینات در سیمای شهر و خانه ها از همیشه نمایان تر شد و جامعه ها را از پایبندی به یکدیگر و مناسبات خانوادگی و خویشاوندی دور کرد. رسیدگی به امور فرهنگی افراد هر کشور به وسیله دستگاههای حکومتی و از جمله آنها، شهرداریها صورت می گیرد. اصولا فرهنگ بخش مهمی از زندگی هر انسانی را تشکیل می دهد. شهروندان در بیشمار نیازهایی که در زیست بوم خوددارند، نیازهای فرهنگی را نیز برای خود بر می تابند. هدف این مقاله مدیریت شهری و رویکردهای توسعه فرهنگی با تاکید بر مشارکت اجتماعی می باشد. نتایج نشان می دهد هر شهری در کنار ساخت فضاها و کالبد شهر نیازمند برقراری روابط معقول بین محیط طبیعی و فیزیکی با وضع اجتماعی و فرهنگی است. به طور معمول در کلانشهرها و شهر های بزرگ، ریشه بسیاری از بحران های بزرگ و زنجیره ای را باید در ضعف فرهنگ بومی و محله ای دنبال کرد. در شهر هایی که زندگی ماشینی و روابط مجازی غربی، فروشگاههای بزرگ، مراکز فروش دور از منزل و نبود یا کمبود فضاها و عرصه های عمومی در محدوده محله ها و نواحی، منجر به از بین رفتن روابط محله ای و منطقه ای شده است، خصوصی شدن اوقات فراقت، گذراندن زمان زیاد در منزل، کاهش ارتباط میان همسایگان، نبود زمان و فرصت کافی برای تخلیه فشارهای ناشی از مشکلات زندگی روزانه و مانند اینها گسترش یافته و بر ایجاد و تشدید بحران های شهری موثر واقع شده است. از مهمترین راهبردهای افزایش مشارکت شهروندان در اداره امور شهری بالا بردن سطح آگاهی های عمومی و آشنا نمودن کامل مردم، مسئولین و حتی اعضای شوراها با وظایف، مسئولیت ها، اختیارات و اهداف شوراها می باشد. از دیگر راهبردهای موثر در جهت افزایش مشارکت خودجوش و آزادانه افراد در جامعه شهری ، کاهش اختلالات اجتماعی که با مشارکت در تعارض هستند می باشد. تشکیل شوراهای فرعی محلات و ایجاد هیاتهای مشاوره با مشارکت مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی، معتمدین و آگاهان محلی، انجمن های غیر دولتی مانند اتحادیه ها، اصناف، انجمن های خیریه، انجمن های دینی، انجمن های هنری، احزاب سیاسی و.. از ضروریات توسعه فرهنگی است.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری، توسعه فرهنگی، مشارکت اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.