چالش های حقوقی و اخلاقی در فضای مجازی و ارائه راهکارهایی در جهت احقاق حقوق کاربران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری مهندسی برق مکانیک و کامپیوتر ایران
- کد COI اختصاصی: DMECONF07_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 659
نویسندگان
دانشجوی فوق لیسانس مهندسی فناوری اطلاعات شاخه تجارت الکترونیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
چکیده
فناوری جزء لاینفک زندگی اجتماعی است .استفاده گسترده از کامپیوتر وتوسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات باعث شده تا مردم از بسیاری جهات به این فناوری وابسته باشد. محصولات کامپیوتری مانند اینترنت،تلفن همراه، ماهواره از ضروریات زندگی روزمره هستند .امروزه با رشد فناوری کاربران فضای مجازی می توانند افراد، دوستان یا آشنایان خود را که سال ها از آنها دور افتاده بوده اند، از طریق شبکه های اجتماعی پیدا نموده و با آنان ارتباط برقرار نمایند.اینترنت باعث شده که افراد با یکدیگر ارتباط برخط داشته باشند و اطلاعات خود را با آنان به اشتراک بگذارند. تحولات درفناوری اطلاعات توجه جامعه بین المللی را به همان اندازه جلب می کند. به عنوان افراد و بر این جامعه نیز تاثیر می گذارد .زیرا ابزارها و روش هایی که با استفاده از رایانه ایجاد می شوند علاوه بر زندگی واقعی فضای سایبری را درجهان، ایجاد کرده اند و این حوزه شروع به ارائه مزایا و امکانات قابل توجهی در زندگی روزمره افراد و جوامع کرده است. در این مقاله رابطه بین فضای مجازی و حمایت از حقوق بشر در این حوزه از نظر اجتماعی و قانونی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. سوالی که سعی می شود در این مقاله بدان پاسخ داده شود این است که به غیر از دوستان و آشنایان، چه کسان دیگری به دنبال اطلاعات کاربران در فضای مجازی هستند و چگونه می خواهند از این اطلاعات استفاده کنند؟ آیا در این حریم، حقوق کاربران و مالکیت اطلاعات به اشتراک گذاری شده رعایت می گردد؟ الزامات اخلاقی کاربران و مدیران شبکه های اجتماعی در این شبکه ها چیست؟کلیدواژه ها
حقوق بشر، فضای مجازی،اخلاق در فضای مجازی، حقوق فردی، حمایتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.