بررسی اثرات خطای کنتورهای مشترکین بر هدررفت ظاهری در شبکه های توزیع آب شهری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت کیفیت آب و سومین همایش ملی مدیریت مصرف آب
- کد COI اختصاصی: IWWA03_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 265
نویسندگان
کاندیدای دکتری، پردیس بین المللی ارس، دانشگاه تهران، جلفا، ایران.
استاد، دانشکده محیط زیست، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
استاد، دانشکده محیط زیست ، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مدرس دورههای دانشگاه جامع علمی کاربردی.
چکیده
در دنیای امروز به دلیل افزایش جمعیت انسانی و پیشرفت صنعت، حفظ منابع آب شیرین برای نسلهای آینده ضروری محسوب میشود. یکی از گامهای برخورد با این مشکل، مدیریت مصرف و تلفات منابع آب است. آب به حساب نیامده یکی از انواع شکلهای هدررفت شبکه های توزیع منابع آب آشامیدنی میباشد. یکی از عمده ترین بخشهای آب به حساب نیامده، عدم دقت و خطای کنتورهای آب مشترکین است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثرات خطای کنتورهای مشترکین بر هدررفت ظاهری در شبکه های توزیع آب شهری انجام گرفت. بدین منظور، در ابتدا خطاهای احتمالی در کنتورهای مبادی ورودی و خروجی منطقه و تاسیسات شبکه های توزیع آب شهری شناسایی شد. سپس روش محاسبه آب به حساب نیامده ناشی از مصارف انشعابات با کنتور خراب و دقت کنتورهای آب از دیدگاه استاندارد ارایه شد. در نهایت پس از بررسی دلایل عدم دقت کنتورها، راهکارهای پیشنهادهای برای کاهش آب به حساب نیامده ناشی از این بخش ارایه شد. یافته های پژوهش نشان داد، افزایش درجه حرارت، مواد معلق و نفوذ رسوبات در کنتور، عدم دقت در بده شروع به کار کنتور و نوسانات فشار شبکه از جمله عواملی هستند که میتوانند در تغییر دقت کنتور از محدوده استاندارد موثر باشند. از جمله راهکارهای مناسب به منظور کاهش و کنترل خطای کنتورهای مشترکین میتوان به تعیین درصد وزنی هریک از دبی های مصرف در منطقه، استفاده از کنتورهایی با دقت بالاتر، تست دورهای کنتورهای مشترکین و اصلاح و بازسازی شبکه توزیع اشاره کرد.کلیدواژه ها
آب به حساب نیامده، نشت، کنتور مشترکین، تست کنتور، مدیریت آبمقالات مرتبط جدید
- Synergizing Urban Flood Risk Management with AdvancedWater Technologies in a Warming Climate
- بررسی اثر تغییر کاربری اراضی بر مدیریت خطر سیلاب حوضه آبریز رودخانه کن
- بررسی اثر دبی با دوره بازگشت های مختلف بر حریم کمی رودخانه (مطالعه موردی : حوضه آبریز ده بالا و طزرجان)
- Statistical analysis and numerical simulation of the turbulent flow inopen channels
- تحلیل عدم قطعیت پارامترهای مدل شبیه سازی کیفی آب رودخانه با استفاده از الگوریتمDREAM
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.