بررسی اثر بخشی بازی درمانی مبتنی بر زبان شناسی بر مهارت واج شناسی و نارساخوانی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری نارساخوانی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم تربیتی، مدیریت و روانشناسی
- کد COI اختصاصی: HPCONF06_193
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 295
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشدگروه علوم تربیتی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد،ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشدگروه روانشناسی، واحد مشهد، دانشکده شهید کاویان، مشهد،ایران
دانشجوی کارشناسی ارشدگروه علوم تربیتی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد،ایران.
کارشناس مشاوره، گروه علوم تربیتی،واحد مشهد،دانشگاه فرهنگیان،مشهد،ایران
چکیده
اختلال یادگیری نارساخوانی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه ی دانش آموزان در دسترس مقطع ابتدایی ناحیه دو شهر مشهد که برای رفع مشکل اختلال یادگیری نوشتن به مرکز اختلالات یادگیری پویش در سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ مراجعه کرده اند میباشد. نمونه تحقیق از مرکز اختلالات یادگیری پویش با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شد، سپس تعداد ۳۰ نفر دانش آموز پایه ششم با توجه به ملاک های ورود انتخاب شد که ۱۵ نفر آنها در گروه آزمایش و ۱۵ نفر در گروه کنترل جایگزین شد.ابزارهای گردآوری اطلاعات در این پژوهش آزمون واج شناختی و آزمون تشخیصی خواندن است که در ۱۰ جلسه ۱۲۰ دقیقه ای در مرکز اختلالات یادگیری شروع به کار شد. دانش آموزان با رغبت در جلسات بازی درمانی شرکت می کردند. شیوه اجرای بازی های گروهی، هیجانی رقابتی که همراه با آموزش و یادگیری واج ها و خواندن مطالب متنوع بود. در نهایت پس آزمون برای هر دو گروه انجام شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه۲۰ به مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. داده ها با کمک نرم افزار SPSS و با استفاده از تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. نتایج نشان داد بازی درمانی مبتنی بر زبان شناسی بر مهارت واج شناسی و نارساخوانی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری نارساخوانی تاثیر معناداری دارد.کلیدواژه ها
بازی درمانی،مهارت واج شناسی، نارساخوانیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.