اندازه گیری کرنشهای رهاشده و محاسبه تنشهای پسماند در چندلایه های کامپوزیتی به روش انتگرال

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوفصلنامه روشهای عددی در مهندسی، دوره: 28، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JCME-28-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا قاسمی

محمود مهرداد شکریه

چکیده

در این تحقیق، روش انتگرال برای محاسبه تنشهای پسماند نایکنواخت در چند لایه های کامپوزیتی با چیدمانهای متفاوت مورد استفاده قرار گرفته است. روش انتگرال برای مواد همسانگرد به خوبی توسعه داده شده است. مولفان این تحقیق این روش را در چندلایه های کامپوزیتی توسعه داده و در این تحقیق مورد ارزیابی آزمایشی قرار داده اند. در روش انتگرال با انجام متوالی عملیات سوراخکاری در مرکز روزت نصب شده بر روی سطح چندلایه کامپوزیتی و ثبت کرنشها پس از سوراخکاری هر لایه ، تنشهای پسماند در هر لایه تعیین خواهند شد. ضرایب کالیبراسیون برای هر مرحله سوراخکاری به کمک شبیه سازی فرایند سوراخکاری مرحله ای (SIHD) تعیین خواهند شد. ضرایب کالیبراسیون روش انتگرال، کرنشهای پسماند در هر لایه را از کرنشهای اندازه گیری شده در هر مرحله سوراخکاری جدا کرده و دقت محاسبه تنشهای پسماند در هر لایه را افزایش می دهند. در این پژوهش نمونه های متقارن و نامتقارن چند لایه های متعامد و شبه همسانگرد مورد بررسی آزمایشی قرار گرفته اند. با اندازه گیری کرنشهای رها شده در گامهای متوالی سوراخکاری، تنشهای پسماند در هر لایه از چند لایه های مورد آزمایش تعیین شده اند. آنگاه نتایج آزمایشی با نتایج پیش بینی شده توسط نظریه کلاسیک لایه ای مقایسه شده اند. انطباق مناسب نتایج آزمایشی با نظریه کلاسیک لایه ای، اعتبار روش انتگرال را برای محاسبه تنشهای پسماند در چندلایه های کامپوزیتی مورد تایید قرار می دهد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.