بررسی نقش واسطه ای احساس تعلق به مدرسه در رابطه خودکارآمدی و ادراک از محیط یادگیری سازنده گرا
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی روانشناسی (علم زندگی)
- کد COI اختصاصی: LIFECONF05_121
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 340
نویسندگان
استادیارگروه علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه پیام نور، شهرکرد، چهار محال بختیاری، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه پیام نور، مبارکه، اصفهان، ایران
چکیده
موضوع تحقیق بررسی نقش واسطه ای احساس تعلق به مدرسه در رابطه خودکارآمدی تحصیلی و ادراک از محیط سازنده گرا بود. پژوهش با هدف بررسی نقش واسطه ای احساس تعلق به مدرسه در رابطه خودکارآمدی و ادراک از محیط یادگیری سازنده گرا در دانش آموزان دختر مقطع دوم متوسطه شهرستان مبارکه انجام گرفت. پژوهش حاضر از نوع همبستگی بوده و در قالب الگوی تحلیل مسیر، روابط میان متغیر های پژوهش را مورد بررسی قرار گرفت. جمع آوری داده ها به کمک پرسشنامه های احساس تعلق نسبت به مدرسه (بری و همکاران، ۲۰۰۵ )، ادراک از محیط یادگیری سازنده گرا (تیلور و همکاران، ۱۹۹۶ )، خودکارآمدی شرر ( ۱۹۹۶ ) انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی، معادلات ساختاری و رگرسیون میانجی استفاده شد. نتایج نشان داد، اثر کلی احساس تعلق نسبت به مدرسه در رابطه با خودکارآمدی و ادراک از محیط یادگیری به ترتیب β=۰/۴۲۰,β=۰/۷۳۸ بوده است. همچنین نتایج آزمون میانجی بارون و کنی نشان داد که احساس تعلق به مدرسه در پیوند بین ادراک از محیط یادگیری سازنده گرا با خودکارآمدی نقش یک متغیر میانجی پارهای را ایفا می کند. P< ۰/۰۱ بر اساس نتایج احساس تعلق به مدرسه در پیوند بین خودکارآمدی با ادراک از محیط یادگیری سازنده گرانقش یک متغیر واسطه ای را ایفا کرده است. بنابراین توجه به نقش احساس تعلق نسبت به مدرسه به عنوان یک عنصر سازنده عاطفی و شناختی فراگیران تاثیری قابل توجه بر خودکارآمدی و ادراک آنها از محیط یادگیری خواهد داشتکلیدواژه ها
احساس تعلق به مدرسه، ادراک از محیط یادگیری سازنده گرا، خودکارآمدی تحصیلیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.