بررسی ساختار و عملکرد فلزات گروه پلاتین PGM در کاتالیست های اگزوز خودرو به منظور بازیافت آنها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مواد، متالورژی و معدن
  • کد COI اختصاصی: MCONF05_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود حسنی

استادیار دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

چکیده

یکی از عواملی که یک ماده معدنی را از نظر کاربردی برای یک کشور استراتژیک می نماید، وفور کاربرد در کنار محدودیت منابع آن است. معادن فلزات گروه پلاتین محدود به چند کشور خاص است به طوریکه ۹۵% منابع پلاتین دنیا تنها در چهار کشور آفریقای جنوبی، روسیه، زیمبامبوه و امریکا قرار دارد. به دلیل گرانبها بودن و محدودیت منابع اولیه، بازیابی از قطعات مستعمل همواره یکی از راه های تولید این فلزات بوده است. بیشترین کاربرد فلزات گروه پلاتین بیش از ۳۰ درصد در کاتالیست های اگزوز خودرو به منظور کاهش آلاینده های خروجی از اگزوز داست. فلزات گروه پلاتین موجود در کاتالیست اگزوز خودرو پس از مدتی از استفاده کارآیی خود را از دست می دهند و می بایست تعویض و جایگزین شوند و منبعی مهم برای بازیافت محسوب می شوند. در این مقاله به بررسی و مطالعه ساختار، نحوه قرارگیری و نحوه عملکرد فلزات PGM در کاتالیست پرداخته شده است و عمر مفید و زمان بازیافت آنها بررسی شده است.

کلیدواژه ها

فلزات گروه پلاتین، کاتالیست های مستعمل، بازیافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.