برنامه ریزی بهینه سیستم های انرژی تجدیدپذیر با در نظر گرفتن عدم قطعیت و مفهوم احتمال هدررفت توان: مطالعه ی موردی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-19-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس خان احمدی

Department of Electrical and Computer, Imam Hussain Comprehensive University

محمد مهدی سلیمانی

Department of Electrical and Computer, Tarbiat Modares University

رضا غفارپور

Department of Electrical and Computer, Imam Hussain Comprehensive University

سعید زمانیان

Department of Electrical and Computer, Imam Hussain Comprehensive University

چکیده

در سال­های اخیر به دلیل افزایش تقاضای انرژی و هزینه­ی سوخت­های فسیلی در مناطق دورافتاده، تمایل به استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر مستقل از شبکه، رشد چشمگیری داشته است. هدف این مقاله، پیاده­سازی عملی یک سیستم ترکیبی توربین بادی/ فتوولتائیک/ باتری/ دیزل­ژنراتور بر اساس نتایج به­دست­آمده از شبیه­سازی و تقاضای بار واقعی در یکی از مناطق دورافتاده­ی استان سیستان و بلوچستان است. جهت تعیین تعداد بهینه­ی اجزای سیستم ترکیبی در حضور عدم قطعیت سمت تقاضا و تولید توان منابع تجدیدپذیر، هزینه­ی سالیانه­ی سیستم با در نظر گرفتن احتمال هدررفت توان (LPSP) کمینه می­گردد. مدل پیشنهادی از طریق سه الگوریتم ازدحام ذرات معمولی (PSO)، با ضرایب انقباض (CPSO) و بهبودیافته­ی پیشنهادی (MPSO)، حل و مورد مقایسه قرار می­گیرد که نتایج نشان از سرعت همگرایی بالاتر و عملکرد بهینه­ی بهتر الگوریتم پیشنهادی دارد. جهت افزایش نفوذ انرژی­های تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به سوخت­های فسیلی، قید حداکثر مجاز مصرف سالیانه­ی سوخت دیزل­ژنراتور برای پیاده­سازی عملی اضافه می­شود. . در این حالت، هزینه­ی سالیانه­ی سیستم و مصرف سوخت دیزل ژنراتور به ترتیب ۵۰/۳۹۷۴ و ۳۳/۹۸ لیتر در سال است.

کلیدواژه ها

Hybrid renewable energies, Annualized cost of system (ACS), Loss of power supply probability (LPSP), Uncertainty, Modified PSO algorithm, A case study., انرژی های تجدیدپذیر ترکیبی, هزینه سالیانه سیستم, احتمال هدررفت توان, عدم قطعیت, الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات بهبودیافته, مطالعه ی موردی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.