نقش باورهای فراشناخت و خود کارآمدی در پیش بینی هراس اجتماعی دانش آموزان پسر سال سوم متوسطه شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی مدرسه و آموزشگاه، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JSPUM-1-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانگیر کرمی

استادیار گروه روان شناسی، دانشگاه رازی کرمانشاه

علی زکی یی

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی، دانشگاه رازی کرمانشاه

سمیرا رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی، دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

اختلالات اضطرابی خصوصا هراس اجتماعی از مهم تریناختلالات در مدارس هستند که باید مورد توجه قرار گیرند با توجه بهاهمیت موضوع، پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش باورهای فراشناختو خودکارآمدی در پیشبینی هراس اجتماعی دانشآموزان انجام گرفت.برای انجام پژوهش حاضر نمونهای به حجم ۱۴۰ نفر از دانشآموزانپسر سال سوم مقطع متوسطه شهر کرمانشاه(با میانگین سنی ۱۸ سال) بهروش خوشه ای چند مرحلهای انتخاب شد. ابزار پژوهش عبارت بودند از:پرسشنامه هراس اجتماعی لیبویتس، پرسشنامه باو رهای فراشناخت وباورهای خودکارآمدی. طرح پژوهش از نوع همبستگی بود و برایتجزیه و تحلیل دادهها از شاخص های آماری همبستگی و تحلیلرگرسیون چندمتغیره استفاده شد. یافتههای پژوهش نشان داد که بینمولفه های باورهای مثبت در مورد نگرانی، اعتماد شناختی و خودآگاهیشناختی، فراشناخت کل و خودکارآمدی با هراس اجتماع یهمبستگیمنفی معناداری وجود دارد، اما بین مولفه باورهایی درمورد نیاز به افکارکنترل و هراس اجتماعی همبستگی مثبت معناداری بدست آمد. با توجهبه نتایج پژوهش میتوان نتیجه گرفت که باورهای فراشناخت وخودکارآمدی در پیش بینی هراس اجتماعی موثر هستند.

کلیدواژه ها

باورهای فراشناخت, خودکارآمدی, هراس اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.