بررسی موانع و ارائه مدل مناسب برای برقراری مدیریت کیفیت جامع: مطالعه موردی در بیمارستان ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاع رسانی پزشکی نوین، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMIS-7-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم دهقانی

PhD Student, Governmental Management, Department of Governmental Management, Faculty of Literature, Islamic Azad University, Kerman, Iran.

سنجر سلاجقه

Department of Governmental Management, Faculty of Literature, Islamic Azad University, Kerman, Iran.

مهدی محمدباقری

Department of Governmental Management, Faculty of Literature, Islamic Azad University, Kerman, Iran.

سمانه مهدی زاده

Department of Governmental Management, Faculty of Literature, Islamic Azad University, Kerman, Iran.

چکیده

هدف: مدیریت کیفیت جامع، یکی از ابزارهای مناسب ایجاد تغییرات ساختاری در بیمارستان ها و از مهمترین فلسفه ها برای افزایش اثربخشی سازمان پویا و هدفمند در محیط رقابتی است. هدف این مطالعه بررسی موانع برقراری مدیریت کیفیت جامع در بیمارستان های شهر کرمان بود. روش ها: مطالعه توصیفی- همبستگی حاضر، در سال ۹۹-۱۳۹۸ به بررسی موانع استقرار مدیریت کیفیت جامع در بیمارستان های شهر کرمان پرداخت. ۳۷۷ نفر از مدیران و کارشناسان، کارکنان درمانی، اداری و مالی بیمارستان ها ازطریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه موانع اجرای مدیریت کیفیت جامع بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار)، استنباطی (آنالیز واریانس) و نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج: بیشترین افراد، زن بودند (۶۷/۳ درصد). میانگین کل موانع اجرای مدیریت کیفیت جامع در بیمارستان ها ۹۴/۳۸±۳/۱ بود. بیشترین میانگین مربوط به موانع فرهنگی و کارکنان (۱/۱۶±۴/۴۲) بود. بین موانع فرهنگی و کارکنان، موانع مربوط به زیرساختار و موانع مدیریتی با تحقق مدیریت کیفیت جامع با بیش از ۹۹ درصد اطمینان رابطه معناداری وجود داشت. مقدار استاندارد شده تاثیر بعد سازمانی بر موانع فرهنگی و کارکنان ۰/۱۹، موانع سازمانی بر موانع مربوط به زیرساختار ۰/۵۱، موانع سازمانی بر موانع مدیریتی ۰/۳۰ بود. این ارتباطات از نظر آماری معنادار بود. میان موانع فرهنگی و کارکنان، موانع زیرساختار و موانع مدیریتی نسبت به تحقق اجرای مدیریت کیفیت رابطه معناداری وجود داشت. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد بیشترین موانع استقرار مدیریت کیفیت جامع در بیمارستان های شهر کرمان، موانع فرهنگی و کارکنان بودند. بنابراین مدیران بیمارستان ها باید برای شناخت این موانع مدیریتی و رفع آنها تلاش کنند.

کلیدواژه ها

Barriers, Total Quality Management, Hospital, Iran, موانع, مدیریت کیفیت جامع, بیمارستان, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.