بررسی نقش پایبندی به دین در کاهش تاثیر فضای مجازی بر خشونت دانش آموزان پایه دهم هنرستان صنعت یحیی آباد
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین کنفرانس منطقه ای تجارب برتر تربیتی معلمان
- کد COI اختصاصی: RCSTE02_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 262
نویسندگان
دکتری تخصصی
چکیده
تجربه حاضر به بررسی نقش پایبندی به دین در کاهش تاثیر فضای مجازی بر خشونت دانش آموزان پایه دهم هنرستان صنعت یحیی آباد در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ با توجه به سه متغیر سن، علت و خشونت می پردازد. فضای مجازی به عنوان آسیب اجتماعی یکی از پدیده هایی است که در تمامی جوامع وجود داشته و برخورد با آن در جوامع مختلف متفاوت است. این تجربه به دنبال پاسخ به این سوال است که: آیا آموزه های دینی در کاهش تاثیر فضای مجازی بر خشونت دانش آموزان مورد تجربه موثرند یا نه؟ نتایج حاصله نشان می دهند که آموزه های دینی بر این معضل تاثیر شگرفی دارند. داشتن اعتقاد، نقش مهمی در کاهش خشونت متاثر از تاثیر فضای مجازی داشته؛ فردی که به آموزه های دینی عمل می کند احتمال کمتری دارد که رفتاری خشونت آمیز داشته باشد، تا فردی که اعتقادی به این آموزه ها ندارد. داده های تجربه به شیوه کتابخانه ای، پرسشنامه و توصیفی- تحلیلی جمع آوری شده و چهارچوب اصلی تجربه مشخص گردیده و به آن پرداخته شده است. جامعه آماری تجربه متشکل از دانش آموزان پایه دهم هنرستان صنعت یحیی آباد می باشد. هدف از تدوین این تجربه، بررسی نقش دین و آموزه های دینی در کاهش، کنترل و پیشگیری از گرایش نوجوانان و جوانان به خشونت است. یافته های تجربه حاکی از آن است که بین آموزه های دینی و گرایش به خشونت در میان این دانش آموزان رابطه وجود دارد و توجه به آموزه های دینی در شرایط فعلی می تواند در کاهش این آسیب های اجتماعی نقش اساسی ایفا نماید. نهادینه کردن آموزه های دینی تاثیر مثبتی در پیشگیری از گرایش به خشونت دارد. عمل به آموزه های دینی می تواند به افراد کمک کند تا به طور موثرتری از گرایش به خشونت پیشگیری کنند. بی توجهی خانواده ها به مسئله تربیت دینی موجب افزایش آسیب های مذکور شده است. آموزش مهارت های زندگی و الگوهای دینی و رفتاری موجب کاهش گرایش به خشونت در نوجوانان شده، اما باعث کاهش صددرصدی آسیب ها در نوجوانان نشده است. نتایج حاصل از تجربه نشان می دهد که فضای مجازی بر روی سلامت روانی دانش آموزان تاثیر داشته است. در میان متغیرها؛ خشونت، متغیرهای علت؛ فضای مجازی سن؛ سنین بین ۱۵-۱۴ سال از بسامد بالایی برخوردارند. تاثیر رویکرد دینی در کاهش خشونت دانش آموزان در فضای مجازی۵/۹۴./ . و گرایش به خشونت متاثر از فضای مجازی ۵/۵ ./ . بود.کلیدواژه ها
فضای مجازی، آسیب، پایبندی به دین، پیشگیریمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.