مقایسه اثر گذاری وقف و مسکن مهر بر قیمت مسکن نمونه مورد مطالعه شهر ملایر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی موضوع : مسکن؛ پیشران تولید
  • کد COI اختصاصی: CONFMETT08_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه مظفری

چکیده

مسکن در ایران می تواند در زمره حساس ترین بخش ها در برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی به شمار آید.بررسی روند برنامه ربزی این بخش در گذشته حاکی از وجود تنگناها و مسائل قابل توجهی است. آنچه طی سال های اخیر به نام پروژه مسکن مهر در وزارت مسکن و شهر سازی مطرح شده است،تجربه ای جدید برای تامین مسکن گروه های کم درامد بوده است.دو هدف عمده ی مسکن مهر شامل سرعت بخشی مسکن مهر شامل سرعت بخشی به اجرا و نهایتا خانه دار شدن مردم و پایین آوردن هزینه های ساخت می باشد. از طرفی بسیاری از معضلاتی که در زمینه های مختلف گریبانگیر مردم جامعه است تنها به وسیله دولت و دستگاههای اجرایی قابل حل نبوده و مشارکت و معاضدت خود مردم است که معضلات را از سر راه رشد و توسعه آن جامعه بر خواهد داشت. وقف نهادی است که از طریق آن می توان بخش قابل توجهی از مشکلات و تنگناهای جامعه را شناخت و اموال و دارایی های افراد نیکوکار را داوطلبانه در جهت رفع آنها به کار بست .شهر ملایر شهری است با ۵ / ۶۳ درصد اراضی وقفی ؛ از طرفی نیز در استان همدان بیشترین مساحت اراضی مسکن مهررا بعد از مرکزاستان به خود اختصاص داده است.در مقاله حاضر به مقایسه ویژگی های وقف و مسکن مهر و تاثیرات آنها بر قیمت مسکن پرداخته شده است.نتیجه حاصل آنکه مساکن مهر در این شهر علی رغم اینکه بخشی از محیط زیست طبیعی را بر هم زده است و هیچ گونه فضای شهری در کنار آنها تعریف نشده است اما توانسته بر قیمت مسکن تاثیر گذار باشد.وقف در ملایر سابقه دیرینه دارد و به زمان قاجار باز می گردد و سبب عمران و آبادی بسیار زیادی در این شهر شده است اما به دلیل قرار گرفتن اراضی اوقافی در بهترین نقطه شهر ،نه تنها قیمت مسکن در این نقاط کاهش نیافته بلکه از قیمت بالایی بر خوردار است.

کلیدواژه ها

مسکن،مسکن اقشار کم درآمد، مسکن اجتماعی ،مسکن مهر ، وقف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.